În curând, noul Regulament de sporuri din Sănătate, FĂRĂ ANEXA 10!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Va fi prezentat Guvernului

În curând, noul Regulament de sporuri din Sănătate, FĂRĂ ANEXA 10!

Sănătate 27 Martie 2018 / 18:36 2584 accesări

Reprezentanții Federației ”Sanitas” din România și cei ai Ministerului Sănătății au analizat pe 27 martie, mai bine de două ore, revendicările sindicale. Ca rezultat al discuțiilor repetate și al presiunilor din ultimele luni, MS a anunțat, în cadrul întâlnirii cu reprezentanții ”Sanitas”, că în cel mai scurt timp va prezenta Guvernului României, spre aprobare, noul Regulament de sporuri, FĂRĂ ANEXA 10 ! ”A fost atins astfel unul dintre obiectivele votate de Consiliul Național ”Sanitas”, argumentele organizației noastre concentrându-se pe faptul că mult-disputata Anexă 10 conține multe prevederi care nu sunt gândite în beneficiul angajaților din Sănătate și care perpetuează tratamente inegale între diferitele categorii profesionale din domeniu. Au fost discutate și celelalte revendicări ale Sanitas, reprezentanții MS subliniind că plafonul de 30%, în limita căruia pot fi acordate sporurile, este o valoare prevăzută într-o lege deja aflată în vigoare; în consecință, ministerul nu are posibilitatea legală să o depășească”, potrivit Biroului Operativ al Federației Sanitas din România.

În schimb, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, s-a angajat că va găsi forma legală pentru ca personalul angajat pe funcții asimilate asistentului medical (moașă, tehnician, soră medicală etc.) să beneficieze de creșterile salariale legale, de la 1 martie 2018, la fel ca asistenții medicali.

Pentru a obține răspunsuri favorabile și la celelalte revendicări, Federația își continuă programul de proteste decis de Consiliul Național și anunță următoarea acțiune de pichetare la sediul Ministerului Muncii, joi, 29 martie, în intervalul orar 11.00 - 13.00.12
Pagina a fost generata in 0.1732 secunde