În domeniul Sănătății vor exista 5 teme prioritare! Vezi detalii!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

În domeniul Sănătății vor exista 5 teme prioritare! Vezi detalii!

Sănătate 06 Decembrie 2018 / 21:00 689 accesări

Sorina Pintea, ministrul Sănătății se află în această perioadă la Bruxelles, acolo unde pregătește preluarea Președenției Consiliului UE pe domeniul Sănătății.

În după amiaza de 6 decembrie, Pintea a avut o întâlnire bilaterală cu Vytenis Andriukaitis, Comisarul pentru Sănătate și Securitate Alimentară în cadrul căreia au discutat despre prioritățile României pe Sănătate în timpul deținerii Președenției, precum și despre stadiul pregătirilor pentru preluarea Președenției CE.

Sorina Pintea a declarat în timpul întâlnirii că România își dorește o președenție ambițioasă, dar în același timp și realistă. În domeniul Sănătății vor exista 5 teme prioritare care se referă la rezistența anti - microbiană, vaccinare, acces egal la medicamente al pacienților din UE, mobilitatea pacienților și E-Health.

Ministrul Sănătății a participat tot pe 6 decembrie la Conferința pentru Fonduri Structurale și Investiții ESI organizată sub patronajul Comisarului European pentru Sănătate.

În alocuțiunea sa, ministrul Sănătății a arătat importanta rolului pe care il au Fondurile Structurale ca investiții pentru dezvoltarea infrastructurii sanitare si a serviciilor de sanatate. De asemenea, ministrul a spus ca România beneficiază de circa 580 de proiecte cu o valoare de aproximativ 1.694 de milioane de euro pe domeniul Sănătate în diferite stadii de evoluție.

Proiectele aparțin atât MS, cât și instituțiilor aflate în subordinea, coordonarea MS sau a autorităților publice locale.12