„În jumătate de mandat, Făgădău a trecut de la promisiuni la scuze“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
PNL continuă ofensiva:

„În jumătate de mandat, Făgădău a trecut de la promisiuni la scuze“

Administrație 05 Iunie 2018 / 17:13 2850 accesări

Nu este o noutate faptul că, în ultima vreme, conflictele dintre PSD și PNL de la nivel local s-au amplificat destul de mult. Probabil cu vreun scop electoral bine definit sau doar ca să se afle în treabă, consilierii locali constănțeni se află în plin război al declarațiilor, care nu pare să aibă niciun beneficiu pentru cetățeni. După ce, la ultima ședință a Consiliului Local Constanța, aleșii PNL s-au abținut în masă de la vot, primarul Decebal Făgădău i-a acuzat că blochează dezvoltarea orașului. La aproximativ o săptămână de la acest moment, liberalii au răspuns acuzațiilor primarului, cum altfel decât printr-un comunicat de presă plin de ironii. „În loc să se uite în propria sa ogradă, Făgădău caută vinovați pentru starea în care a adus Constanța!”, acuză ei.

Nu este o noutate faptul că, în ultima vreme, conflictele dintre PSD și PNL de la nivel local s-au amplificat destul de mult. Probabil cu vreun scop electoral bine definit sau doar ca să se afle în treabă, consilierii locali constănțeni se află în plin război al declarațiilor, care nu pare să aibă niciun beneficiu pentru cetățeni. După ce, la ultima ședință a Consiliului Local Constanța, aleșii PNL s-au abținut în masă de la vot, primarul Decebal Făgădău i-a acuzat că blochează dezvoltarea orașului. La aproximativ o săptămână de la acest moment, liberalii au răspuns acuzațiilor primarului, cum altfel decât printr-un comunicat de presă plin de ironii. „Primarul Constanței s-a decis că ultimii vinovați pentru faptul că nu se întâmplă nimic bun în municipiu sunt consilierii PNL, adică opoziția. După fix doi ani de mandat, Decebal Făgădău caută încă vinovați în loc să găsească soluții pentru Constanța. Pentru Decebal Făgădău, lucrurile merg prost în Constanța pentru că aleșii locali din partea PNL nu îi creează o majoritate confortabilă în Consiliul Local”, se arată în comunicatul liberalilor.

„OMUL INVIZIBIL DĂ VINA PE OPOZIȚIA LIBERALĂ PENTRU NEPUTINȚA SA DE A-ȘI COAGULA MAJORITATEA”

Aceștia spun că Făgădău nu are niciun fel de autoritate, nici în fața funcționarilor Primăriei, nici în fața colegilor din PSD. „Observăm că, la jumătate de mandat, nici aparatul Primăriei nu îi recunoaște autoritatea. Acum, „Omul invizibil” dă vina pe opoziția liberală pentru neputința sa de a-și coagula majoritatea”, se mai arată în comunicat. Mai mult, coordonatorul Organizației Municipale PNL, Septimiu Bourceanu, îl acuză pe primarul Constanței că, în cei doi ani de mandat, nu a avut niciun proiect benefic pentru municipiu. „Ați avut doi ani, domnule primar. Doi ani în care să ne convingeți că puteți să puneți în practică ceea ce v-ați asumat în campania electorală. Ați avut doi ani în care să ne convingeți că puteți fi un partener de dialog cu care să putem colabora pentru binele constănțenilor. Din păcate, Constanța este în derivă și dumneavoastră nu sunteți în stare să veniți cu un proiect viabil pentru, cândva, al doilea oraș al României. Susținem tot ce înseamnă proiect benefic pentru Constanța, dar până acum nu aveți niciun proiect important reușit. Nu vom tolera acest dezinteres, această lipsă de transparență și această lipsă de respect pentru constănțeni. Dacă nu reușiți să organizați aparatul administrativ al Primăriei și să puneți bazele unui dialog politic eficient în interesul municipiului vă recomandăm să vă luați cei doi viceprimari(despre care încă nu ne-ați spus ce atribuții au în administrația pe care o conduceți) și să vă retrageți din fruntea orașului. Să înțelegem, domnule primar, că bilanțul dumneavoastră la jumătate de mandat constă în a vă disculpa că nu reușiți să organizați aparatul propriu și că opoziția liberală nu vă lasă să vă jucați așa cum vă doriți? În acest caz, este clar că dezvoltarea Constanței este din nou întârziată”, a declarat Septimiu Bourceanu. Nu în ultimul rând, liberalii au încheiat punctând faptul că „în jumătate de mandat, Făgădău a trecut de la promisiuni la scuze”.12
Pagina a fost generata in 0.1769 secunde