În scurt timp vom adopta Codul administrativ, amnistia fiscală şi reducerea TVA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Premierul Viorica Dăncilă: În scurt timp vom adopta Codul administrativ, amnistia fiscală şi reducerea TVA
Politică 12 Mai 2019 / 09:19 418 accesări 5 comentarii

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, sâmbătă la Satu Mare, că în scurt timp speră ca Guvernul să adopte Codul administrativ, amnistia fiscală şi reducerea TVA de la 9 la 5% pentru produsele bio şi cele tradiţionale.

„Ştiu că este foarte aşteptat Codul administrativ. Ştiu că a fost contestat la CCR. Au fost alţii care nu au înţeles această solicitare a primarilor şi cât de important este pentru fiecare comunitate locală şi primar Codul administrativ. Indiferent de culoarea politică, orice primar aşteaptă Codul administrativ. În scurt timp sperăm să dăm Codul administrativ. În scurt timp aşteptăm să dăm şi amnistia fiscală, să reducem TVA de la 9 la 5% la produsele bio şi produsele tradiţionale”, a afirmat Viorica Dăncilă, sâmbătă la Satu Mare, după ce a participat la şedinţă de lucru la Prefectură.

Pe 17 aprilie, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declarat că membrii CEx au decis adoptarea Codului administrativ prin OUG într-o perioadă rezonabilă. De asememea, el a anunţat că miniştrii au la dispoziţie 45 de zile pentru reorganizarea ministerelor în aşa fel încât să fie mai puţină şefime în judeţe.

Judecătorii CCR au admis, la începutul lunii noiembrie 2018, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi a Opoziţiei cu privire la Codul administrativ al României. Şeful statului a argumentat că introducerea pensiilor speciale şi articolul privind folosirea limbii minorităţilor în administraţia locală sunt neconstituţionale.

La începutul acestei luni ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici anunţa că Guvernul va prezenta un pachet de măsuri pentru mediul de afaceri, care va include şi amnistia fiscală. Anterior, el spunea că amnistia fiscală ar da o şansă în plus companiilor private.

Eugen Teodorovici a mai spus că pachetul de măsuri va cuprinde şi un capitol legat de companiile cu capital negativ din România, care reprezintă 35 de miliarde de euro, dar şi un set de măsuri pentru firmele care plătesc la timp datoriile către bugetul de stat.

Loading...

5 comentarii

CT 10:11:38 / 12 Mai 2019
suntem satui de hoti !

fara pensii speciale ! moral este abrogarea lor in totalitate! nu este normal ca o mana de oameni sa rada in fata unui popor intreg !

PSD-eii pregatesc alte PENSII SPECIALE godacilor psd 13:03:55 / 13 Mai 2019
Pentru CT

Cu codul asta administrativ de fapt vor fi rasplatiti si primarii cu pensii speciale, asta-i sparla cu codul asta! Se-nmultesc specialii GODACI psd care baga ratul in buget si-i prostesc pe romani cu 10 lei, cat le crreste lor pensia sau salariu de kkt!

COALITIA PENALILOR: PSDRACNEA & ALDETARICEANU 14:41:05 / 15 Mai 2019
Pentru CT

"Dragnea & Tăriceanu, PSD & ALDE trădează țara și românii pentru ca ei să nu ajungă la închisoare! Românii vor în Europa, dar grupul infracțional al lui Dragnea & Tăriceanu vrea să ne scoată din Europa!”

Fara HOTIE ajungem departe! 14:43:55 / 15 Mai 2019
Pentru PSD-eii pregatesc alte PENSII SPECIALE godacilor psd

Dacă românii vor răspunde cu ”DA” la întrebările de la referendum, ofensiva PSD împotriva justiției va fi stopată cu adevărat! De aceea, este crucial să mergem la vot pe 26 mai. Un vot pentru ”DA” echivalează cu un vot pentru egalitate în fața legii a tuturor Romanilor. Prima întrebare - sunteți de acord să se interzică amnistia și grațierea pentru corupți? RASPUNDEM: DA. A doua întrebare - sunteți de acord să se interzică ordonanțele de urgență în domeniul justiției? RASPUNDEM: DA.

Sile 07:24:03 / 19 Mai 2019
Bai

Ce mecla de punga de la Profi ...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.3023 secunde