În trei săptămâni de lupte în Alep, peste 300 de civili au fost uciși

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

În trei săptămâni de lupte în Alep, peste 300 de civili au fost uciși

Externe 20 August 2016 / 18:32 490 accesări

Peste 300 de civili au fost uciși în trei săptămâni de lupte între forțele regimului și insurgenți pentru controlul asupra orașului Alep din nordul Siriei, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP.

Luptele pentru controlul celui de-al doilea oraș ca mărime din țară au provocat moartea a 333 de civili începând cu 31 iulie, când forțele rebele au lansat o ofensivă majoră pentru a pune capăt asediului impus de regim cartierului aflat sub controlul rebelilor din estul Alep.

Conform acestui bilanț, 165 de civili, dintre care 49 de copii, au fost uciși în bombardamentele rebelilor asupra cartierelor aflate sub controlul guvernului din partea de vest a orașului.

În același timp, 168 de civili au murit în raidurile aeriene lansate de regim și de aliatul său rus, precum și în alte bombardamente, asupra cartierelor controlate de rebeli, a precizat OSDO.

Totodată, 109 civili au murit în restul acestei provincii din nordul țării.

Raiduri ale aviației și lupte intense au continuat sâmbătă în orașul Alep, a constatat un corespondent AFP.

Circa 250.000 de locuitori trăiesc în cartierele rebele și 1,2 milioane în cartierele guvernamentale, amintește sursa citată.

Taguri articol


12