INADMISIBIL! Constanța lui 2017: țigănie mare - tarabe care ocupă trotuarele!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pe strada Unirii a dispărut semnul de circulație - vizibilitate „0“ pentru șoferi INADMISIBIL! Constanța lui 2017: țigănie mare - tarabe care ocupă trotuarele!
Social 20 Aprilie 2017 / 16:37 11577 accesări 16 comentarii

Niciun primar gospodar nu își dorește ca orașul pe care îl administrează să nu placă locuitorilor și, în cazul Constanței, turiștilor! Din păcate, imaginea Constanței, un superb oraș turistic de la malul Mării Negre (la mare căutare în ultima perioadă și de turiști străini), sau cel puțin așa ar trebui să fie, este stricată de o serie de aspecte; pe lângă primirea deloc în regulă în Gara Constanța (încă de la intrare ești luat pe „sus“ de taximetriști-pirat, iar vara de particularii care vin cu fel și fel de oferte de cazare), municipiul are mari probleme și în ceea ce privește trotuarele - cele mai multe fiind impracticabile. În ciuda faptului că multe sunt pline de gropi, ocupate cu mașini parcate (ce-i drept nu există parcări pentru toate mașinile), sunt date autorizații și tarabagiilor. Vă prezentăm un caz concret care nu face altceva decât să strice imaginea unei zone mult frecventate de turiști vara!

Imaginea Constanței, un superb oraș turistic de la malul Mării Negre, sau cel puțin așa ar trebui să fie, este stricată de o serie de aspecte; pe lângă primirea deloc în regulă în Gara Constanța (încă de la intrare ești luat pe „sus“ de taximetriști-pirat, iar vara de particularii care vin cu fel și fel de oferte de cazare), municipiul are mari probleme și în ceea ce privește trotuarele - cele mai multe fiind impracticabile. În ciuda faptului că multe sunt pline de gropi, ocupate cu mașini parcate (ce-i drept nu există parcări pentru toate mașinile), sunt date autorizații și tarabagiilor. Este inadmisibil ca în Constanța lui 2017, într-un oraș care se vrea a fi cu pretenții, să constați că pur și simplu nu poți merge pe trotuar; mai grav dacă ai și cărucior sau ești bătrân și te folosești de cadru sau ești persoană cu handicap și mergi cu căruciorul cu rotile. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Constanța, Ionela Halciuc, dacă trotuarele permit, sunt eliberate autorizații. Cine verifică însă dacă respectivul tarabagiu respectă înscrisurile din documentele oficiale?

Un prim exemplu prezentat astăzi, spunem noi, negativ, este cel al unor tarabagii amplasați pe trotuarul de la intersecția străzilor Unirii și Tabla Buții, din cartierul Faleză Nord. Inițial, omul a amplasat o tarabă din lemn de dimensiuni mici, pentru ca nu după mult timp să își dorească o extindere! Unde? Evident, pe spațiul public. Nu știm dacă are autorizație de construcție, având în vedere că vorbim despre o construcție la fața locului, a tarabei. Grav este faptul că, pentru extinderea tarabei, sursa de curent necesară utilajelor de lucru a fost luată de la o casă de peste drum (trecând strada Unirii), prin intermediul unor prelungitoare! Incredibil, dar oamenii nu au realizat că respectivele cabluri ale prelungitoarelor nu au fost concepute pentru a rezista traficului de mașini, unele chiar și de mare tonaj! Ce s-ar fi întâmplat dacă firul s-ar fi fisurat, pe jos fiind ud (apa fiind un bun conductor de electricitate), și pe el ar fi călcat pietoni din zonă? Cine verifică așa ceva sau se merge pe principiul „fiecare face ce vrea pe spațiul public“? Cine verifică faptul că o bună parte a trotuarului este ocupată de acești comercianți, cu lăzi goale, mașini?

CUI ÎI PASĂ CĂ VIZIBILITATEA DE PE STRADA TABLA BUȚII ÎN UNIRII ESTE ZERO?

Poziționarea tarabei, prin extindere, este fix la colțul străzii Tabla Buții cu strada Unirii, ceea ce înseamnă că vizibilitatea a devenit zero pentru șoferii care ies de pe strada Tabla Buții în Unirii; trebuie să iasă mult în strada Unirii pentru a avea acces la trafic. În plus, nimeni nu a luat în calcul faptul că cei care vor să cumpere de la respectiva tarabă parchează mașinile fix pe strada Unirii, nefăcând altceva decât să blocheze periodic traficul. Cui îi pasă? S-ar părea că nimănui, mai ales că taraba iniţială are autorizație de ceva timp. Nu mai punem la socoteală faptul că semnul rutier (înainte și la dreapta), poziționat pe trotuar, în dreptul tarabei, A DISPĂRUT!!! Am încercat să aflăm dacă respectivii comercianți au autorizație de contrucție, de la reprezentantul Primăriei Constanța, pentru că vorbim de o extindere prin construcție. ”I-am anunțat pe cei de la Poliția Locală să verifice ce se întâmplă acolo”, a spus Halciuc. Așteptăm cu interes să vedem dacă extinderea tarabei prin construcție, care blochează vizibilitatea șoferilor și care blochează și traficul prin parcarea mașinilor clienților fix pe strada Unirii, este acceptată de Poliția Locală, de ce nu de Poliția Rutieră, dar și de Primăria Constanța.

DE CE SUNT ELIBERATE AUTORIZAȚII PE TROTUARE?

De ce sunt eliberate autorizații pe trotuare (și așa în multe zone ale Constanței inexistente) celor cu legume și fructe, în condițiile în care în orice țară civilizată această activitate se desfășoară în piețe? Cei din zona Faleză Nord, de exemplu, dar nu numai, au la dispoziție piața Filipescu, dar și un complex alimentar (Complex Unirii - care se află la 50 de m de respectiva tarabă!), care are în componență și un aprozar. De ce nu eliberează Primăria Constanța autorizații acestor comercianți în piețe? Cine va răspunde dacă pietonii care vor merge pe stradă (pentru că pe trotuare nu au loc), fie mame cu copii în cărucioare, bătrâni sau persoane cu handicap, vor fi loviți de mașini? Și, în plus, municipalității chiar nu-i pasă de aspectul orașului, pentru că trebuie să recunoaștem nu este deloc estetic să vezi tarabe pe trotuare, cu lăzi pe lângă și umbrele decolorate de soare? Să sperăm că promisiunile primarului Decebal Făgădău pe care le-a făcut în campania electorală, potrivit cărora toate trotuarele vor fi eliberate, vor fi respectate.

CINE ESTE PROPRIETARUL TARABEI?

Coincidența face ca proprietarul tarabei să fie exact șoferul microbuzului de transport persoane din municipiul Constanța care a fost înregistrat în timp ce înjura pasagerii: „Mai vrei să te las, fir-ai a dracu'“. ”După ce a înjurat o femeie, conducătorul auto a vrut să dea jos un călător, pentru că i-a luat acesteia apărarea. Reprezentanții firmei care administrează linia de transport în comun au precizat că filmarea este mai veche, iar șoferul a fost deja concediat”, scria Neptun Tv, pe data 13 martie 2017. Aici puteți accesa linkul cu filmarea șoferului agresiv verbal: http://www.reporterntv.ro/stire/video-constana-ce-a-patit-soferul-de-maxi-taxi-care-a-fost-filmat-injurand-pasagerii-mai-vrei-sa-te-las-fir-ai-a-dracu.

Loading...

16 comentarii

Porcarul psd-ist 18:04:55 / 20 Aprilie 2017
Oras turistic

Inca nu va e clar ca avem un oras manelizat?Fiecare tupeist face fix ce vrea p..a lui.Mizeria morala si fizica s-au instalat confortabil si mai avem unii dintre noi pretentii ca locuim intr-un oras turistic.Caini,pisici,cluburi de pensionari,tigani,ciorditori,afaceristi,munti de gunoaie,machidoni,turci,tatari,etc.Crema societatii s-a adunat la noi.Bantustane in loc de cartiere.Tiganii au fost adusi in centrul orasului de tov. Mazare.Tov. Fagadau,extinde cartierul pentru un nou stol de ciori.Perfect.

MIHAELA 19:08:20 / 20 Aprilie 2017
Bani acasa, garantat, avem dovada video!

Bani acasa, garantat, avem dovada video! Iti vom arata dovada video cu oameni reali care deja au castigat bani folosind aceasta oportunitate noua si unica! Vei castiga si tu bani aici, garantat, simplu si eficient! Iti oferim contract si seriozitate maxima! Cauta-ne urgent si cere mai multe informatii la adresa noastra de email: newopportunity801@gmail.com

Asi 20:48:22 / 20 Aprilie 2017
Cta

Cel mai împuțit oraș din tara e constanta și cele mai javre sw oameni aici îi gasesti

marioara 21:03:04 / 20 Aprilie 2017
lucru acasa

Oferta noua in anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerem: cunostinte minime utilizare calculator (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi. Pentru a aplica la oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii: pacurarumarioara1964@gmail com

Arzu 22:05:59 / 20 Aprilie 2017
Nu chiar asa

Lucrez chiar langa aceasta taraba, si nu nu asta ia vizibilitatea ci mașinile parca ca naiba :)!!! Iar astăzi cand atu facut aceasta poza oamenii aceia închideau taraba!.. sunt multe alte lucruri importante vorbeste despre gropile de pe absolut toate strazile, despre Toti" oamenii drăguți " care urla, înjură, fura pe la noi posibil nu-ai subiecte suficiente pe care sa le scrii in presa, fi capabil/a sa intrebi oamenii care sunt din zona ! Mai mult de atat DA preferam sa cumparam de la oamenii care au produse din România! Nu din hipermarketurile care ne dau produse injectate sau date cu ceara.

Răspunde | Raportează | | |-14
Tiganii 10:08:51 / 21 Aprilie 2017
Tiganii din centru

Mare rusine, cea mai mare. Sutele de tiganii care stau in centru si au distrus un oras intreg. Case, strazi pe care nu poti circula. Pe Cuza Voda colt cu Mihaileanu e o casa cu groapa de gunoi in spate, mascata, in inima orasului. Tiganii stau in fata si vand tigari air vara stau la furat pe stefan cel mare. Ce mizerie, ce rusine. Ce primari nesimtiti.

produse autohtone 10:19:15 / 21 Aprilie 2017
tarabagiul

Cred că la tarabele astea singurele produse autohtone sunt reprezentate de pătrunjel și mărar. Dar am dubii și în privința acestora.

Vali 10:53:13 / 21 Aprilie 2017
Produse autohtone?

In imagine se poate observa auto BMW cu numere de Braila..... posesorul celor 2 tarabe care au fost "reabilitate" zilele acestea: Tabla Butii/Unirii si azilul de batrani. Despre calitatea produselor nu are rost sa discutam fiind vorba doar de comert. Preluare legume/fructe si revanzare la preturi mari. Felicitari.

Răspunde | Raportează | | |+27
Andreia 11:26:42 / 21 Aprilie 2017
Pentru Vali

Ma tu asta vali dece nu va căutați de treaba voastră ce aveți cu omu si anu trecut in primăvara tot la fel iai facut dusmanosilor invidiosilor daca tot zici de trotuare tu unde ti masina nu pe trotuar un fata magazinului nu încurcă cu nimika respectivu ci masinile cautativa de treaba voastră omu are acte e in regula nu e agresivă nu vorbesti urât cu clienți sunt niste oameni civilizați dar voi il invidiati poze telegraf reclamați in primarie nu aveti ce sai faceti omu e in regula de acolo îmi fac piața si sunt foarte respectosi si parafa super voi vreti sa mergem sa cumpărăm de la voi stricaciunile si resturile voastre asa domnu vali căutați de pătratică matale mai bine pune un indicator sa fi văzut acolo

Răspunde | Raportează | | |-32
Violeta 12:47:20 / 21 Aprilie 2017
Pentru Porcarul psd-ist

Nu mai fiti asa rai lăsați oameni să trăiască cu răutatea asta nici in iad nu sunteți primiti fiti mai buni ca nu da in cap la nimenia isi castiga painia oameni nu face rău la nimeni Domnu sa va dea liniste si pace sufletească si fiti mai buni .

Răspunde | Raportează | | |-11
Ioana 14:23:00 / 21 Aprilie 2017
Ptr.vali

Va mananca mult invidia mai vali atat pe tine cat si pe aia care vinde la complex la denisa apropo pomeneste de ea si in reportajul facut de telegraf dar au uitat sa spuna de preturile pe care le aveti dublu fata de cel caruia i sa facut poze si de invidia si dusmania pe care o aveti asupra lui.Dar nu o sa Iasa cum vreti voi fiindca au stiut sa se faca apreciati si respectati de lume din jurul lor.In comparatie cu voi atat el cat si cel de la azilul de batrani despre care tot tu vali ai pomenit au produse mult mai bune si mai gustoase decat voi si sunt f.respectuosi poate mai bine decat un "romàn ".

Răspunde | Raportează | | |-13
Rafael 14:34:27 / 21 Aprilie 2017
dar copiii unde sunt?

@Ioana @"Andreia" Ma puteti ajuta cu nr. de telefon de la protectia copilului? La tarabele superbe pe care le laudati exista minori care presteaza la vanzarea produselor....

Crisiti 09:15:43 / 22 Aprilie 2017
Vali

Da tu vali da ce-ai cu ei ? Tu vrei sa ii inchida nu?Pai daca ii inchide ,nu,ca ia vizibilitatea la masina cum ce osa mai intretine cei doi copii Acei doi copii au un trai de lux Au hainele de la toate firemen Nike ,Puma ,Adidas ,Polo ,Zara si crede ma ca nu I am vazut vreodata imbracati cu haine murdare ,rupte Au tot ce trebuie sa aiba un copil la varsat lor .Merg pa scoala la gradinita Baiatul merge la scoala ia bursa Care e problema ta ?IsI intretine copii cu bani cinstiti nu furati Cum fac alti "tigani"Bai sunt uni tigani care fura ,sparg.Dar daca acest domn e tigan inseamna ca e la fel ca ala care lai vazut nu stiu unde tu .Bai nu sunt toti la fel .Nu mai judecata fara sa stii E un "tigan"bine crescut nu isi bate copii cum fac romani Tu ai vazut la tv cum isi bat romani copii Tu esti romana nu? Inseamna ca si tu iti bati copii ,daca ai Vezi ca si romani fac deastea

Cristi 09:20:22 / 22 Aprilie 2017
Vali

Si in primu rand eI acolo isi reparation taraba Nu ai observat?

Ro-Marlanul 16:39:49 / 22 Aprilie 2017
Asistatii social,la munca

sa vedem toti tiganii tupeisti aia buni de munca,sa-i vedem la treaba.Bisnitari ordinari,ciorditori,puturosi si hoti 90 la suta dintre tigani asa sunt.Apoi daca va vedem muncind,nu mai avem nimic cu voi,locatari ai cartierului de lux H.Coanda.

12

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.2122 secunde