Inaltpreasfințitul Teodosie: Cum era moda să ne împărtăşim cu mai multe linguriţe!? Este mare păcat!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Inaltpreasfințitul Teodosie: Cum era moda să ne împărtăşim cu mai multe linguriţe!? Este mare păcat!

Eveniment 22 Noiembrie 2021 / 12:59 450 accesări

Arhiepiscopul Tomisului contestă în fața enoriașilor măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.
Inaltpreasfințitul Teodosie a susținut că nimeni nu se îmbolnăvește din Sfânta Împărtășanie, chiar dacă mii de oameni folosesc aceeași linguriță.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului:

„Hristos este prezent în sfânta împărtăşanie cu sufletul, cu trupul şi cu Dumnezeirea şi acolo este locul cel mai sfânt, în sfântul altar. Iar sfântul potir, unde se pune trupul lui Hristos şi sângele lui Hristos este locul de sfinţenie maximă. Cât de sfânt e cerul, care e locuinţa lui Dumnezeu, atât de sfânt este potirul care îl poartă pe Dumnezeu cu trupul, cu sângele, cu sufletul şi cu dumnezeirea Sa.

De aceea, acolo nu este decât curăţie şi sfinţenie. De aceea, din sfânta împărtăşanie nimeni nu se îmbolnăveşte. Şi dacă se împărtăşesc o mie şi 10.000 şi 100.000 cu aceeaşi linguriţă. Cum era moda să ne împărtăşim cu mai multe linguriţe! Doamne fereşte! Este mare păcat! Eu, un preot, dacă-l prind, nu-l mai las să slujească, pentru că e semn de necredinţă”, a spus Arhiepiscopul Tomisului.

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a vorbit şi despre un om de ştiintă de la NASA, fără a-i pomeni numele, care s-ar fi călugărit după ce ar fi văzut că în potirul de împărtășanie nu există microbi.

S-a dus cu aparatura cea mai rafinată să caute microbi în potir. Nu a găsit nimic.Este bună ştiinţa, că e de la Dumnezeu. Prin ştiinţă, noi ne îmbrăcăm, ştim să facem haine, prin ştiinţă facem şi medicamente, dar mai mare medicament şi mai de folos ca Sfânta Împărtăşanie nu este niciunul.

Biserica Ortodoxă Română a dezavuat de fiecare dată mesajele controversate ale unor preoți referitoare la vaccinare.
Și i-a îndemnat pe credincioși să respecte sfaturile medicilor.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.133 secunde