Încă o grevă la Lufthansa?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Încă o grevă la Lufthansa?
Externe 28 Noiembrie 2016 / 14:32 234 accesări 0 comentarii

Piloții de la Lufthansa au avertizat că vor intra în grevă din nou, marți și miercuri, după ce negocierile din weekend pe tema salariilor au eșuat. Sindicatul piloților, Vereinigung Cockpit, a susținut luni că inițiativa lor ar urma să afecteze, marți, zborurile pe distanțe scurte, în timp ce miercuri vor fi afectate și cursele pe distanțe lungi. Este a 15-a grevă din aprilie încoace, cu 2.800 de zboruri anulate săptămâna trecută, din cauza grevei de patru zile a piloților. Reprezentanții Lufthansa sperau ca sindicatul să își schimbe poziția, potrivit purtătoarei de cuvânt Bettina Volkens. Sindicatul cere, încă din 2012, o creștere a salariilor de 3,7% pentru 5.400 de piloți. Vineri, Lufthansa a oferit o creștere a salariilor de 2,4% în 2016, cu o creștere adițională de 2% în 2017. Anterior, compania a propus o creștere a salariilor de 2,5%, dar reprezentanții sindicatului au respins oferta.

Peste 350.000 de pasageri au fost afectați de greva de săptămâna trecută. Reprezentanții Lufthansa au estimat că acțiunea piloților costă compania aproape zece milioane de euro pe zi. Carsten Spohr, directorul executiv de la Lufthansa, a spus că viitorul companiei ar fi amenințat dacă s-ar îndeplini cererile piloților, urmând ca unele rute să devină neprofitabile.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2383 secunde