Încă un atac armat la o universitate din SUA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Americanii se omoară singuri

Încă un atac armat la o universitate din SUA

Externe 09 Octombrie 2015 / 15:09 802 accesări

Mai în glumă, mai în serios, teroriștii pot face economie la bombele sau gloanțele din dotare, în privința SUA! Câtă vreme orice american are cel puțin o armă în dotare, problema suprapopulării e ca și rezolvată: în fiecare săptămână se mai trezește câte unul să omoare tot ce îi iese în cale. Lăsând gluma macabră la o parte, din păcate, atacurile armate s-au înmulțit în SUA, iar autoritățile încă nu au luat nicio măsură concretă și nici nu se întrezărește vreo speranță. Vin alegerile, trec alegerile și lucrurile rămân neschimbate, în ciuda declarațiilor electorale pătimașe. Toată lumea este îngrozită de acest fenomen care decimează oameni nevinovați, dar câtă vreme dreptul la armă este absolut constituțional, iar producătorii și comercianții de arme americani au un impact extraordinar asupra... bunăstării financiare a SUA, totul rămâne cum s-a stabilit.

Un nou masacru a îngrozit America, de această dată la o universitate din statul Arizona. O persoană a fost ucisă, iar alte trei au fost rănite vineri dimineaţă, într-un atac armat la Northern Arizona University (NAU). Directoarea acestei instituții, Cindy Brown, a anunţat că un suspect a fost reţinut. Poliţiei i-a fost semnalat atacul la ora locală 1.20. Incidentul a avut loc într-o parcare de lângă dormitorul Mountainview Hall, în partea de nord-est a campusului din Flagstgaff. Brown a declarat că nu cunoaşte mobilul atacului şi nici detalii despre suspect şi victime, starea acestora ori dacă sunt studenţi. NAU, situată în nordul oraşului Flagstaff din Arizona, are peste 25.000 de studenţi.

SUA se confruntă cu un fenomen deosebit de îngrijorător, acela al atacurilor armate în locuri teoretic bine păzite și supravegheate, cum ar fi instituțiile de învățământ, dar și mall-urile, de exemplu. Nu mai departe de săptămâna trecută, un tânăr înarmat a deschis focul, joi, într-o clasă dintr-un colegiu comunitar rural, în Oregon, omorând cel puţin nouă persoane şi rănind alte şapte, după care a fost ucis într-un schimb de focuri cu poliţia.

Citește și:

Fetiță de 8 ani, împușcată mortal de un băiat de 11 aniAtacurile armate și execuțiile, noua... "Constituție" a SUA?

Spaima pune stăpânire pe școlile americane

Un poliţist din SUA a împuşcat doi afroamericani

Un bărbat din SUA a împuşcat mortal patru persoane, între care doi minori, şi a rănit alţi doi copii

Un copil de 2 ani şi-a împuşcat mortal mama, în SUA

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1558 secunde