Încă un ATENTAT revendicat de DAESH: Cel puțin 40 morți și peste 50 răniți

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Încă un ATENTAT revendicat de DAESH: Cel puțin 40 morți și peste 50 răniți

Externe 25 August 2017 / 18:10 596 accesări

Cel puțin 40 de morți și peste 50 de răniți e bilanțul provizoriu al ultimului atentat revendicat de Statul Islamic, conform unor informații neoficiale. SI a revendicat responsabilitatea atacului asupra unei moschei şiite la Kabul în timpul rugăciunii de vineri şi care a făcut, oficial, cel puţin 17 morţi, a informat presa locală afgană, transmit Reuters, AFP şi Xinhua. Potrivit postului local de televiziune Tolo, gruparea jihadistă sunită SI a revendicat atacul sinucigaş cu bombă asupra moscheii Imam-e-Zaman din cartierul Khair Khana, în nordul capitalei afgane, scrie agerpres.ro. Atacul sângeros a avut loc la ora locală 13.30 (9.00 GMT), când zeci de credincioşi musulmani erau adunaţi în interiorul moscheii pentru rugăciunea de vineri. Un atentator sinucigaş şi-a detonat centura explozivă la poarta moscheii şiite, în timp ce alţi atacatori au luat cu asalt clădirea, omorând cel puţin 14 persoane, au declarat oficiali afgani, citaţi de Reuters.

Potrivit Amaq, organul de propagandă al SI, atacul a fost comis de doi kamikaze.

Potrivit unui oficial din Ministerul de Interne, cel puţin 14 civili au fost omorâţi, în timp ce cel puţin doi poliţişti au fost ucişi şi alţi opt răniţi.

Cel puţin două cadavre şi 15 persoane rănite au fost aduse la spitalele din oraş, în timp ce ambulanţele încă transportau victimele de la locul atacului, a declarat Ismail Kawosi, un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii Publice.12
Pagina a fost generata in 0.1502 secunde