Un container cu peste 18 tone de deşeuri importate din Japonia, descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Încă un container cu 18 tone de deșeuri din piese si dispozitive agricole, descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea

Eveniment 08 Septembrie 2021 / 15:48 482 accesări

Un container cu peste 18 tone de deşeuri din piese şi dispozitive agricole, care erau importate din Japonia, a fost descoperit, marţi, în Portul Constanţa Sud Agigea.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, lucrători vamali şi comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, au depistat un container ce conţinea 18.430 kg de deşeuri, care urmau să fie importate de către o societate comercială din România.

"În data de 7 septembrie, în continuarea cercetărilor derulate pentru depistarea altor containere încărcate cu produse care nu respectă regimul deşeurilor, poliţiştii de frontieră, în cooperare cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului şi comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Constanţa, au descoperit un container încărcat cu piese şi dispozitive agricole uzate, care urmau să fie importate din Japonia de către o societate comercială de pe teritoriul României", precizează sursa citată.


În urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat că în container se aflau piese şi dispozitive agricole cu un grad avansat de uzură, afectate de rugină. Printre acestea au fost identificate şi deşeuri periculoase, ataşate motoarelor uzate.

Oficialii IGPF menţionează că societatea comercială beneficiară a importului nu este autorizată pentru valorificarea acestor tipuri de deşeuri.

Autorităţile române au luat măsura nepermiterii efectuării importului şi returnarea la societatea exportatoare din Japonia.

Totodată, în acest caz a fost deschisă o acţiune penală pentru săvârşirea infracţiunii de încălcarea regimului deşeurilor.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2331 secunde