Încă un dosar pentru Gheorghe Ștefan

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Încă un dosar pentru Gheorghe Ștefan

Justiție 25 Aprilie 2017 / 17:02 2569 accesări

Procurorii DNA Bacău l-au trimis în judecată pe Gheorghe Ștefan, la data faptei primar al municipiului Piatra Neamț și vicepreședinte al unei formațiuni politice, pentru trafic de influență într-un dosar privind atribuirea unui contract aferent unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile. În prezent, Gheorghe Ștefan se află în detenție în urma condamnărilor din alte două dosare.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marți presei, în 2009, în contextul în care o societate intenționa să participe la o procedură publică de atribuire a unui contract finanțat din fonduri nerambursabile, Gheorghe Ștefan, în calitatea menționată, i-a solicitat administratorului acestei firme să-i remită o sumă de bani reprezentând 10% din valoarea lucrărilor ce urmau a fi efectuate. "Banii respectivi au fost pretinși de Gheorghe Ștefan în schimbul promisiunii acestuia de a interveni pe lângă persoane din conducerea Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit în vederea influențării rezultatului procedurii de atribuire a respectivului contract de lucrări. În temeiul acestei înțelegeri, în cursul anului 2011, printr-un intermediar, inculpatul Ștefan a primit de la reprezentantul acelei societăți comerciale, în numerar, suma de 200.000 lei", susțin procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamț. Anterior, Gheorghe Ștefan a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, pentru săvârșirea unor infracțiuni similare.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2045 secunde