Încă un român răpus de virusul gripal! Vezi din ce județ este!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Chiar dacă sunt tot mai puține cazuri

Încă un român răpus de virusul gripal! Vezi din ce județ este!

Sănătate 23 Martie 2017 / 15:22 1922 accesări

Încă un român a fost răpus de virusul gripal, potrivit ultimei informări a Institutului Național de Sănătate Publică (INSP). Specialiștii INSP spun că este vorba despre un caz cu Infecție Respiratorie Acută Severă (SARI), confirmat cu virus gripal tip B, din județul Timiș. ”Numărul total de decese la cazuri confirmate cu virus gripal este 27, dintre care 22 cu tipul A, subtip H3, 1 cu A(H1)pdm09, 1 cu tipul B și 3 cu tipul A, nesubtipat”, anunță INSP. Cât privește distribuția deceselor pe grupe de vârstă, menționăm: 1 la 0-1 an, 3 la 15-49 ani, 3 la 50-64 ani și 20 la ≥65 ani, iar distribuția deceselor pe sexe este: 16 feminin (59%) și 11 masculin. ”25 de persoane decedate (93%) au avut condiții medicale pre-existente, cu mențiunea că niciuna dintre persoane nu fusese vaccinată”, adaugă INSP.

În săptămâna 13 - 19 martie, morbiditatea prin infecții respiratorii acute a fost ușor mai crescută comparativ cu cea înregistrată în săptămâna precedentă și s-a încadrat în intervalul așteptat. Activitatea gripală a evoluat cu intensitate scăzută, înregistrându-se doar cazuri sporadice. La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și pneumonii) a fost de 85.362, cu 12,4% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (97.471) și cu 0,8% mai mare comparativ cu cel înregistrat în săptămâna anterioară (84.646). În săptămâna menționată s-au înregistrat la nivel național 73 de cazuri de gripă clinică, comparativ cu 288 de cazuri înregistrate în săptămâna similară a anului trecut. De asemenea, potrivit INSP, au fost înregistrate 4 cazuri de SARI, cu 33 mai puține față de aceeași săptămână a sezonului precedent și cu 3 mai puține față de săptămâna precedentă. ”De la începutul sezonului de supraveghere a infecțiilor respiratorii acute, a gripei și a SARI au fost confirmate cu laboratorul 608 cazuri de gripă: 452 de cazuri tip A, subtip H3 91 de cazuri tip A, nesubtipate, 2 cazuri tip A, subtip H1, 63 de cazuri tip B”, arată INSP.

CELE MAI MULTE CAZURI DE GRIPĂ/DECESE

Cele mai multe cazuri de gripă au fost semnalate în București - 222, în Iași - 97, Olt- 79, Constanța - 44 etc. În ceea ce privește decesele, menționăm: Cluj - 6 cazuri, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Mureș, Prahova, Suceava - câte un caz, câte 3 cazuri în Iași și Olt, 2 cazuri - Timiș, 7 cazuri - București. La Constanța nu a fost semnalat niciun deces. Precizăm că, în săptămâna menționată, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța au fost diagnosticate 60 de cazuri de afecțiuni respiratorii, dintre care au fost spitalizate 44 de cazuri, potrivit unității sanitare.

Taguri articol


12