Încă un suspect reținut în cazul telefoanelor de 100.000 de euro furate!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ancheta continuă Încă un suspect reținut în cazul telefoanelor de 100.000 de euro furate!
Eveniment 22 Decembrie 2016 / 17:48 462 accesări 0 comentarii

Ofițerii Biroului de Investigații Criminale au continuat cercetările în dosarul furtului a 150 de smartphone-uri dintr-un magazin Media Galaxy din Constanța și au mai identificat o persoană care a luat parte la lovitura petrecută la începutul lunii decembrie. Este vorba despre un individ în vârstă de 36 de ani, din localitatea Corbu, județul Olt. El a fost reținut pe bază de ordonanță și dus în fața instanței cu propunere de arestare preventivă. Alți trei suspecți se află deja în spatele gratiilor pentru fapta de atunci. Ei au fost prinși în orașul Ploiești, alături de un complice, în timp ce încercau să spargă un magazin Altex.

Lovitura de la magazinul Media Galaxy, situat în incinta complexului comercial Carrefour, a avut loc în noaptea de 4 spre 5 decembrie. Potrivit anchetatorilor, M.N., de 31 de ani, din Medgidia, M.P.-L., de 30 de ani, din localitatea Gura Cîlnăului (județul Buzău), L.M., de 48 de ani, din județul Olt, și suspectul reținut acum au forțat o ușă metalică, au pătruns în spațiul comercial și au furat 150 de smartphone-uri, mărcile Samsung și iPhone.

Succesul repurtat la Constanța i-a încurajat pe cei trei suspecți să pregătească un nou atac. Nu au știut că oamenii legii i-au identificat și se află deja pe urmele lor. În noaptea de 16 spre 17 decembrie, cei trei au ajuns în orașul Pitești, unde intenționau să dea o nouă lovitură, de data aceasta la un magazin Altex. Surse judiciare spun că hoții dăduseră târcoale zonei, cu o seară înainte, timp de aproape trei ore, însă renunțaseră la ideea jafului și plecaseră la Brașov.

S-au întors în următoarea noapte mai hotărâți. Din păcate pentru planurile lor, în momentul în care au acționat, polițiștii au intervenit în forță și i-au reținut. Alături de cei trei bărbați bănuiți că au comis furtul din Constanța a fost prins și I.V.-A., în vârstă de 36 de ani, din municipiul Brașov. La acțiunea în urma căreia cei patru membri ai grupului au ajuns în custodia autorităților au mai luat parte polițiști din Brașov și Pitești, dar și ofițeri ai Direcției de Operațiuni Speciale. Ulterior, indivizii au fost escortați la Constanța, reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanțe, și încarcerați în Centrul de Reținere și Arest Preventiv. Cercetările în acest dosar sunt coordonate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.Pagina a fost generata in 0.1214 secunde