Încălțări contrafăcute, de la chinezi. Unde au fost găsite

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Încălțări contrafăcute, de la chinezi. Unde au fost găsite

Eveniment 30 Septembrie 2018 / 15:29 746 accesări

Mii de perechi de încălțăminte contrafăcută au fost găsite de către polițiștii de frontieră într-un container din portul Agigea. Marfa a fost confiscată, iar oamenii legii fac cercetări.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanța Sud au descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea, într-un container sosit din China, articole de încălțăminte în valoare de peste 750.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 28.09.2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București. Administratorul societăţii comerciale este un cetăţean chinez, în vârstă de 33 de ani, având reședința pe raza județului Ilfov.

În urma controlului, au fost descoperite 2.344 perechi de încălţaminte susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute. Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 755.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.12