Încearcă o altfel de omletă pentru micul dejun!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Încearcă o altfel de omletă pentru micul dejun!

Culinar 08 Ianuarie 2016 / 18:26 5111 accesări

Dacă vreți să mâncați ceva rapid și consistent de dimineață sau chiar și la prânz, puteți să încercați această rețetă de frittata, o rețetă soră a omletei. Vă prezentăm astăzi rețetă de frittata cu șuncă și legume congelate, însă pentru a pregăti această rețetă, puteți apela la imaginație și adăuga orice ingrediente vă plac. Pentru 3 - 4 porții aveți nevoie de 4 ouă, patru linguri de parmezan ras, 100 de grame de șuncă presată, 200 de grame de legume congelate, o jumătate de linguriță de granule de usturoi sau un cățel de usturoi mai mare, 2 linguri de ulei și 60 de grame de mozzarella rasă, sare și piper. Uleiul se pune la încins într-o tigaie antiaderentă apoi se pun legumele congelate, sare si piper. Se lasă pe foc sub capac, amestecând din când în când, aproximativ 7 - 8 minute, iar la final se pune usturoiul și șunca tăiată felii subțiri și se amestecă. Legumele și șunca se transferă apoi într-o tavă care poate fi băgată în cuptor, după ce a fost unsă înainte cu puțin ulei. Peste legume se toarnă ouăle bătute cu puțină sare și piper și parmezan ras, apoi se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Se ține în cuptor aproximativ 15 minute, apoi se pune deasupra mozzarella rasă și se mai coace 5 - 10 minute. Putem să o mâncăm caldă sau rece cu salată de roșii sau orice altă garnitură.



12