Încep investițiile pentru reactoarele 3 și 4 la Cernavodă?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Încep investițiile pentru reactoarele 3 și 4 la Cernavodă?!
Economie 08 Februarie 2018 / 17:12 841 accesări 0 comentarii

Secretarul de stat în Ministerul Energiei Robert Tudorache a afirmat, joi, la Constanţa, că estimează anul 2020 ca fiind un termen realist pentru începerea de către investitorul chinez a lucrărilor de construire a reactoarelor 3 şi 4 de la Centrala Nuclear Electrică (CNE) Cernavodă. Tudorache a precizat că îşi doreşte ca în termen de şase luni să fie închisă faza de negociere cu investitorul pentru acordul de construire a reactoarelor 3 şi 4 de la CNE Cernavodă şi că, odată depăşită această etapă, lucrările ar putea să înceapă până în anul 2020. „Acum partea chineză este în vacanţă pentru celebrarea anului nou chinezesc, dar suntem în plin proces de negociere. Îmi doresc doresc să finalizăm neapărat acordul investitorilor ca să trecem la următoarea fază“, a afirmat Tudorache.

La jumătatea anului 2017, statul român a reluat negocierile cu China General Nuclear Power Corporation (CGNPC) privind construirea la Cernavodă a reactoarelor 3 şi 4 de tip CANDU 6, cu o putere instalată de câte 700 MW. Parteneriatul dintre Nuclearelectrica şi CGNPC a debutat în noiembrie 2015 prin semnarea unui memorandum în valoare de 6,5 miliarde euro pentru dezvoltarea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă.

Loading...
loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2206 secunde