Începe a treia ediție a turneului Constanța Streetplay3x3 Schools Battle

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În weekend

Începe a treia ediție a turneului Constanța Streetplay3x3 Schools Battle

Sport 11 Octombrie 2018 / 18:46 482 accesări

În lunile octombrie şi noiembrie, Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanţa va găzdui a treia ediție a competiţiei de baschet Constanța Streetplay 3x3 Schools Battle, un proiect organizat de Asociația Județeană de Baschet Constanța şi finanțat de Primăria Municipiului Constanța, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Sport Arena Streetball.

Școlile și liceele din Constanța se vor duela pe parcursul a șapte etape, urmând ca cele mai bune echipe la fiecare categorie să participe la marea finală, care va fi găzduită în luna noiembrie de City Park Mall.

Peste 400 de elevi de gimnaziu și liceu sunt angrenați în această competiție, realizată cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Constanța și care este inclusă în calendarul Federației Internaționale de Baschet 3x3.

Toți jucătorii vor acumula puncte în clasamentul mondial FIBA 3x3 și vor puncta, de asemenea, și pentru România în clasamentul pe națiuni, care este unul dintre criteriile principale de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, acolo unde baschetul 3x3 va fi prezent în premieră.

Peste 50 de școli și licee din Municipiul Constanța își vor trimite reprezentantele la una sau mai multe dintre cele patru categorii: gimnaziu masculin, gimnaziu feminin, liceul masculin, liceu feminin.

Baschetul 3x3 este unul dintre cele mai populare sporturi urbane de echipă, în special în rândul tinerilor, iar competițiile organizate în ultimii ani în Constanța au atras mii de participanți la toate categoriile de vârstă.12
Pagina a fost generata in 0.2518 secunde