Începe Al Treilea Război Mondial?! SUA au făcut deja TESTE de zbor ale bombardierelor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Începe Al Treilea Război Mondial?! SUA au făcut deja TESTE de zbor ale bombardierelor

Externe 08 Iulie 2018 / 19:14 793 accesări

SUA au încheiat cu succes o serie de teste de zbor ale bombardierelor nucleare B61-12. Aceste teste fac parte dintr-un proiect ambiţios, în valoare de 1,2 trilioane de dolari aprobat şi semnat de către liderul de la Casa Albă, Donald Trump. În felul acesta, preşedintele american vrea să combată orice ameninţare din partea "puterilor revizioniste", cum sunt China şi Rusia.

Forțele aeriene, împreună cu Administrația Națională de Securitate Nucleară a Departamentului Energiei (NNSA), au efectuat testele la începutul lunii iunie, în Nevada, potrivit unui comunicat de presă publicat vineri.

Testele cu privire la bombe fac parte din "Programul de extindere a vieții bomberdierelor B61-12", care are drept scop "renovarea, reutilizarea sau înlocuirea tuturor componentelor nucleare și nenucleare ale bombei", precum și prelungirea duratei de viață a acesteia până la cel puțin 20 de ani, potrivit express.co.uk.

Se spune că "Rusia și China urmăresc căile și mijloacele asimetrice pentru a contracara capacitățile convenționale ale SUA, crescând astfel riscul de calcul greșit și potențialul de confruntare militară cu Statele Unite, aliații și partenerii săi.

Dar Rusia și-a demonstrat disponibilitatea de a folosi forța pentru a modifica harta Europei și a-şi impune voința asupra vecinilor săi, susținută de amenințări nucleare implicite și explicite.

Pe lângă borbardierele sale performante B61-12, Statele Unite dispun şi de bombardiere moderne B-2A Spirit, iar SUA iar SUA încearcă să construiască o bombă compatibilă cu avioanele de luptă F-35 Lighting II- a cincea generaţie de avioane de luptă.

După ce bomba va fi construită, Pentagonul intenționează să desfășoare acest armament la bazele militare din Germania, Italia, Belgia, Olanda și Turcia.

Fostul președinte american, Barack Obama, a autorizat în timpul mandatului său programul de modernizare nucleară.

După el, Donald Trump a revizuit proiectul din vremea lui Obama şi a hotărât să îl dezvolte pentru următorii 30 de ani printr-un proiect ambițios, în valoare de cel puțin 1,2 trilioane de dolari. În jur de 800 de miliarde de dolari vor fi cheltuite pentru menținerea forțelor tactice nucleare, în timp ce aproximativ 400 de miliarde de dolari vor fi cheltuite pentru modernizarea lor, potrivit express.co.uk.

Ultimul test din Nevada a fost al treilea dintr-o serie care va fi finalizată pe parcursul următorilor trei ani. Trei teste de zbor s-au desfășurat în 2015.

Generalul de Brigadă, Michael Lutton, Administratorul Adjunct al Asistentei NNSA pentru aplicaţii militare, a declarat că "aceste teste de calificare demonstrează că designul B61-12 îndeplineşte cerinţele sistemului şi ilustrează progresul continuu al programului de extindere a vieţii B61-12 pentru a indeplini cerinţele naţionale de securitate.

Taguri articol


12