Începe Atelierul pentru liceeni - Primul meu film documentar! Te înscrii?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Astra Film

Începe Atelierul pentru liceeni - Primul meu film documentar! Te înscrii?

Cultură 24 Aprilie 2019 / 12:03 1948 accesări

Astra Film Sibiu a deschis sesiunea de înscrieri pentru atelierul de film documentar pentru liceeni – Primul meu film documentar. Extrem de popular în rândul elevilor încă de la prima ediție, workshop-ul se va desfășura în două etape, între 29 mai-2 iunie și 11-16 iunie 2019, la sediul Astra Film din Piața Mică, numărul 11.

Visul realizării propriului film a devenit realitate pentru zeci de liceeni sibieni prin atelierele din anii precedenți, iar ideile lor cinematografice s-au materializat, sub îndrumarea profesioniștilor Astra Film, în producții proiectate în programul Astra Film Festival.

Primele ateliere de film au fost inițiate de Astra Film încă din 1997 împreună cu Michael York, de la Oxford University și regizori și producători BBC.

Organizat de Astra Film pentru al șaselea an consecutiv la Sibiu, în colaborare cu Asociația Vira, atelierul de film documentar este dedicat exclusiv liceenilor sibieni, cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani, pasionați de cinema și care își doresc să trăiască experiența profesioniștilor din spatele camerei de filmat. Participanții au oportunitatea de a deprinde, în doar zece zile, regulile și secretele limbajului cinematografic și de a învăța în timp record cum să facă fotografii, să filmeze și să monteze imagini și sunet după regulile experților în domeniu.

Pe parcursul atelierului, liceenii-cineaști vor trece prin toate etapele de producție și vor realiza propriul lor film, având șansa ca acesta să fie proiectat pe marile ecrane ale Festivalului internațional de film de la Sibiu, Astra Film Festival, ce va avea loc între 14 și 20 octombrie 2019.

Atelierul Primul meu film documentar oferă elevilor oportunitatea unică de a învăța direct de la specialiștii Astra Film tehnicile limbajului cinematografic și de a transpune în propriul film propriile idei, experiențe și emoții și continuă programul de educație prin intermediul filmului de nonficțiune inițiat acum mulți ani de Astra Film. Invităm, așadar, elevii să se înscrie la workshopul nostru și să facă un prim pas înspre îndrăgita artă a cinematografiei, a spus Dumitru Budrala, regizor și director-fondator Astra Film Festival.

Formularul de înscriere poate fi găsit aici https://www.astrafilm.ro/afj/atelierul-de-film/, până la 15 mai 2019.

Taguri articol


12