Începe bacalaureatul!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Începe bacalaureatul!
Educație 12 Februarie 2018 / 08:44 1538 accesări 2 comentarii

Prima sesiune a examenului naţional de bacalaureat 2018 debutează astăzi cu proba de evaluare a competenţelor de comunicare orală în limba română.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, această probă se desfăşoară şi mâine, 13 februarie, iar în zilele de 16, 19 şi 20 februarie este programată evaluarea competenţelor digitale. În perioada 21-22 februarie se va desfăşura ultima probă orală, cea de evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal. Reamintim faptul că pentru a fi declarat promovat un absolvent de liceu trebuie să participe la toate probele de evaluare a competenţelor, altfel, el nu va avea dreptul de a susţine examenele scrise din luna iunie.

Elevii prinşi că au încercat să copieze sau că au copiat sunt eliminaţi din examen. Potrivit metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, candidaţii nu au voie să aibă asupra lor, în îmbrăcăminte, în încălţăminte, în penare sau în bănci, manuale, dicţionare, notiţe, însemnări ş.a., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. De asemenea, elevii nu au voie cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Elevii sunt obligaţi să îşi lase obiectele interzise în sala de depozitare a obiectelor personale.
Li se interzice candidaţilor să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.
Cei care încalcă aceste reguli vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Mai mult, candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Taguri articol
Loading...
loading...

2 comentarii

licean 09:06:33 / 12 Februarie 2018
incepe Bac-ul in mijolucl anului scolar si in plina iarna

Si daca vine viscolul si tinerii nu pot ajunge la scoala pentru examen, ce se va intampla?

Părinte 09:56:49 / 12 Februarie 2018
BAC 2018

Nicăieri nu se menţionează dacă, în restul zilelor dintre probe, elevii de clasa a XII-a vin la celelalte cursuri sau îşi iau liber???

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2328 secunde