Începe Campionatul European de handbal masculin

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Începe Campionatul European de handbal masculin

Sport 08 Ianuarie 2020 / 18:30 659 accesări
Sursa foto: www.eurohandball.com

Sursa foto: www.eurohandball.com

Joi, 9 ianuarie, va porni la drum prima ediţie a Campionatul European de handbal masculin cu 24 de formaţii la start, însă la turneul final nu va evolua şi România, care a participat ultima dată în competiţie în 1996.

Componenţa celor şase grupe se prezintă astfel - GRUPA A: Croaţia, Belarus, Muntenegru, Serbia.

GRUPA B: Cehia, Macedonia de Nord, Austria, Ucraina.

GRUPA C: Spania, Germania, Letonia, Olanda

GRUPA D: Franţa, Norvegia, Portugalia, Bosnia.

GRUPA E: Danemarca, Ungaria, Islanda, Rusia.

GRUPA F: Suedia, Slovenia, Elveţia, Polonia.

Programul primelor partide - joi, 9 ianuarie - Grupa A (la Graz): Belarus - Serbia (ora 18.15) şi Croaţia - Muntenegru (ora 20.30); Grupa C (la Trondheim): Germania - Olanda (ora 18.15) şi Spania - Letonia (ora 20.30). Partidele sunt transmise în direct la Digi Sport.

Primele două clasate din fiecare din cele şase grupe se vor califica în faza grupelor principale, cu meciuri programate în perioada 17-22 ianuarie.

Semifinalele vor avea loc la 24 ianuarie, iar finala se va disputa la 26 ianuarie. Toate aceste meciuri vor avea loc la Stockholm.

Campionatul European din 2020 este primul din istoria de 14 ediţii a competiţiei cu 24 de echipe la start şi tot primul găzduit de trei ţări, Austria, Norvegia şi Suedia.

Campioana europeană en titre este Spania. Câştigătoarea trofeului din acest an va obţine calificarea directă la Campionatul Mondial din 2021 şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar medaliatele cu argint şi bronz la CM din 2021.12
Pagina a fost generata in 0.2261 secunde