Începe Festivalul Internaţional „George Enescu“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Începe Festivalul Internaţional „George Enescu“

Cultură 02 Septembrie 2017 / 10:00 1197 accesări

Festivalul Internaţional „George Enescu” îşi deschide, sâmbătă, porţile, la Sala Palatului și la Ateneul Român. Deschiderea este transmisă în direct, de la ora 19.00, la TVR 1 şi TVR 3, în format HD. Cei mai mari muzicieni ai lumii vor fi la București, până pe 23 septembrie. Festivalul Internaţional „George Enescu” este, de mai bine de 50 de ani, un brand de ţară şi un etalon al performanţei culturale la cel mai înalt nivel. Începând cu prima sa ediţie, din anul 1958, Televiziunea Română este un partener de tradiţie al Festivalului, ajungând în prezent să preia şi transmită integral toate concertele acestuia.

Telespectatorii TVR vor urmări, sâmbătă seară, în direct, de la Sala Palatului, un fragment din „Oedipe”, de George Enescu, în interpretarea London Philharmonic Orchestra, Corului Filarmonicii George Enescu (dirijor Iosif Ion Pruner), Corului de copii Radio (dirijor Voicu Popescu), sub bagheta lui Vladimir Jurowski. Oedip, cel destinat de zei să-şi ucidă tatăl şi să-și ia de soţie mama, una dintre ele mai tragice figuri ale mitologiei şi-ale literaturii clasice, e interpretat de baritonul neo-zeelandez Teddy Tahu Rhodes. Mezzosoprana Ruxandra Donose cântă partitura Iocastei. Iar în rolul lui Tiresias, un star al operei: Sir Willard White. La sugestia dirijorului Vladimir Jurowski, care e şi directorul festivalului, muzica din Oedip va avea suport multimedia, în regia lui Carmen Vidu.

De la 22.30, TVR 3 transmite în direct, de la Ateneul Român, concertul „Europa Galante”, dirijor Fabio Biondi, în interpretarea mezzosopranei Vivica Genaux.

În calitate de co-producător al Festivalului Internaţional „George Enescu”, TVR va acorda un spaţiu amplu în grila sa de programe reflectării evenimentelor din jurul acestuia.

Vor fi transmise, live şi înregistrate, majoritatea concertelor festivalului de la Sala Palatului și de la Ateneul Român. Detalii pe www.tvr.ro. Transmisiunile şi înregistrările vor fi realizate în exclusivitate în format HD, cu Carele 6 şi 8 ale Televiziunii Române.

Toate concertele festivalului vor fi difuzate online – live streaming, pe enescu.tvr.ro, platforma TVR dedicată evenimentului.12