Începe procesul morţii lui Bogdan Gigină. Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Începe procesul morţii lui Bogdan Gigină. Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpă
Justiție 02 Decembrie 2019 / 21:13 409 accesări 0 comentarii

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au dispus, luni, începerea judecăţii în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină. În dosar, fostul ministru Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă.

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au constatat legalitatea rechizitoriului realizat de procurorii DNA şi au dispus nceperea judecăţii faţă de inculpaţii Gabriel Oprea şi Petre Mazilu.

Decizia magistraţilor poate fi contestată în termen de trei zile.

În data de 2 mai 2018, fostul ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a fost trimis în judecată în dosarul în care a fost cercetat pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină, sub acuzaţia de ucidere din culpă. Alături de el a fost trimis şi administratorul firmei care executa lucrările, precum şi societatea. Potrivit DNA, din probele de la dosar ar rezulta indicii că „încălcând dispoziţiile legale care reglementează însoţirea demnitarilor, ministrul de interne Oprea Gabriel a dispus, pentru sine, să beneficieze de însoţire cu echipaje de poliţie rutieră cu titlu permanent, ca aceste echipaje să fie formate atât dintr-un autoturism de poliţie rutieră (un agent şi un ofiţer de poliţie rutieră), cât şi dintr-o motocicletă a poliţiei rutiere”.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1578 secunde