Începe reabilitarea Podului de la Butelii! Iată cum se va circula!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Lucrările vor dura trei luni Începe reabilitarea Podului de la Butelii! Iată cum se va circula!
Administrație 29 Martie 2017 / 18:15 3951 accesări

Surprinzător sau nu, lucrările de reabilitare a Pasajului Cumpenei, cum este denumit oficial Podul de la Butelii, vor începe în prima săptămână din aprilie, exact cum a preconizat primarul Constanței, Decebal Făgădău, în urmă cu o lună. Directorul tehnic al SC Confort Urban SRL, Claudiu Rădulescu, a anunțat că luni, 3 aprilie, începe organizarea de șantier, urmând ca, în cursul săptămânii viitoare, să demareze lucrările propriu-zise. Dacă vi se părea că nu ați primit destule vești bune, vă mai oferim una. Deși, inițial, se spunea că circulația va fi afectată un an, acum autoritățile au anunțat că lucrările pe calea de rulare, adică pe carosabil, vor dura aproximativ trei luni, ceea ce înseamnă că vor fi finalizate până în vară. „În ceea ce privește structura de rezistență, se va lucra în continuare, atâta timp cât circulația nu va avea de suferit”, a declarat Rădulescu.

CUM SE VA CIRCULA

Ca la orice reabilitare rutieră, vor exista și restricții de trafic. „Circulația va fi permisă doar autoturismelor și mijloacelor de transport în comun. Vehiculele cu masa totală maxim autorizată de peste 3,5 tone vor fi redirecționate pe podul IPMC (pasajul „Filimon Sârbu” - n.r.) și pe alte rute de acces. Vor fi montate semne de circulație care să îi îndrume pe șoferi”, a mai spus Rădulescu. Directorul tehnic al Confort Urban a mai spus că nu s-a luat o decizie în legătură cu închiderea circulației, însă, dacă se vor lua asemenea măsuri, vor fi anunțate în timp util. „Este posibil, în anumite zile, să se închidă circulația complet sau să se restricționeze traficul la o bandă pe sens. Vom vedea cum evoluează lucrurile și vom lua decizii pe care le vom anunța în timp util”, a mai declarat Claudiu Rădulescu.

CE LUCRĂRI VOR FI EFECTUATE

Proiectul presupune, concret, crearea a două noi benzi de circulație, prin scoaterea șinelor de tramvai, care periclitează acum deplasarea în perfectă siguranţă. Practic, se va putea merge lejer pe patru benzi, în loc de două. De asemenea, se va lucra și la protecția infrastructurii și a suprastructurii. Pentru întreaga reabilitare, autoritățile locale au estimat că vor aloca aproximativ 1,2 milioane de euro. Lucrările se vor desfășura pe cei 310 metri ai podului.

PLANURI MARI

Pe lângă reabilitarea Pasajului Cumpenei, Primăria are în plan sistematizarea bulevardului I.C. Brătianu prin reamenajarea intersecţiei cu str. Cumpenei şi str. Dezrobirii. Totodată, se vizează reabilitarea străzii Cumpenei prin reamenajarea tramei stradale, crearea unor benzi speciale pentru circulația mijloacelor de transport în comun şi amenajarea unor piste pentru bicicliști. De asemenea, proiectul prevede reorganizarea locurilor de parcare, a staţiilor pentru transportul în comun, reabililitarea trotuarelor și amenajarea unor culoare de traversare pentru persoane cu dizabilităţi.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2129 secunde