Începe reabilitarea unuia dintre cele mai importante drumuri din județ

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Începe reabilitarea unuia dintre cele mai importante drumuri din județ
Administrație 12 Februarie 2018 / 17:55 947 accesări 3 comentarii

Consiliul Județean Constanța își prezintă miercuri, 14 februarie, Raportului de Activitate pentru anul 2017, al instituției. Cu această ocazie, se va semna și contractul de finanțare a proiectului „Reabilitarea și Modernizarea Drumului Județean DJ223: Tronsonul Cernavodă – Rasova – Aliman – Ion Corvin”. Amintim că, proiectul de reabilitare a acestui drum datează de mai mulți ani. Autoritățile județene au aprobat în ședința de luni, 30 octombrie, asigurarea co-finanțării reabilitării drumului. Cea mai mare parte a fondurilor va fi alocată de Uniunea Europeană prin programul Operațional Regional 2014 - 2020. În urma evaluării tehnico-economice, proiectul a fost notat de Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Est cu 78 de puncte din 85 posibile. Potrivit studiului de fezabilitate, este nevoie de peste 155 de milioane de lei (aproape 34 de milioane de euro) pentru reabilitarea și modernizarea DJ 223. Suma pare imensă, însă banii nu vor fi folosiți doar pentru o simplă asfaltare, ci se va lucra la întreaga structură de rezistență a drumului, care are 40 de kilometri, de la straturile de pământ până la ultimul strat de asfalt. Potrivit președintelui Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, drumul va fi consolidat și înălțat, astfel încât să funcționeze ca un dig de protecție la Dunăre. Studiile premergătoare proiectului arată că lucrările vor dura cel mult doi ani. CJC nu este la prima tentativă de a repara DJ 223. În primăvara lui 2014, a fost lansată o licitație pentru reabilitarea arterei rutiere. La momentul respectiv, valoarea estimată a proiectului era de 30 de milioane de euro, iar perioada estimată a lucrărilor era de 18 luni.

Loading...
loading...

3 comentarii

Kovesi actioneaza 16:24:10 / 13 Februarie 2018
Asta e mana lui basescu

Alta teapa data de statul paralel. În Germania reabiliteze 100 de Km cu acești bani. Jumătate din bani se duc pe studii de fezabilitate adică în buzunarul lui Băsescu și kovesi.

Pensionarul 16:26:36 / 13 Februarie 2018
Cluburi de pensionari

Băsescu fura și noi pensionarii nu avem cluburi destule.

Nelu 14:27:41 / 15 Februarie 2018
La subiect

Cluburile pensionarilor trebuiesc desființate sunt cuiburi de pedofilie și curvaraseala.și nu în ultimul rand de spălat creierul.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2409 secunde