Începe Salonul Internațional al Benzii Desenate Constanța!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Începe Salonul Internațional al Benzii Desenate Constanța!
Cultură 06 Iunie 2019 / 15:01 2292 accesări 1 comentariu

În perioada 7-9 iunie 2019, pasionații benzilor desenate şi ai literaturii pentru copii sunt invitați să participe la o nouă ediție a Salonului Internațional al Benzii Desenate de la Constanţa.

Manifestarea este organizată în cadrul Sezonului Cultural Franța-România 2019, fiind o acțiune a proiectului „Primăvara românească a benzilor desenate francofone” / „Le printemps roumain de la BD francophone”.

La Muzeul de Artă din Constanţa, cititorii vor avea ocazia să se întâlnească cu cei mai îndrăgiți autori BD din România: Puiu Manu, Vali Ivan, Şerban Andreescu, Radu Marian, Octav Ungureanu şi alţii.

Special pentru aniversarea a 50 de ani de la înfiinţarea revistei Pif Gadget va fi prezent la Salon, venind din Franța, artistul Mircea Arapu, singurul român care a lucrat pentru această revistă mitică. Cu această ocazie și în acest cadru va fi prezentată o expoziție retrospectivă a revistei Pif Gadget.

În cadrul salonului, vor fi organizate prezentări și lansări de carte. Va fi lansat cel mai nou număr al revistei Fabulafia, cea mai frumoasă revistă pentru copii din România, și prezentate albumele de benzi desenate Placid et Muzo (des. Mircea Arapu), Trei poveşti minunate (des. Puiu Manu), Sherlock Holmes: negustorul de bombeatomice (des. Vali Ivan), Minitehnicus (des. Radu Marian), Fabule de Lafontaine (des. Şerban Andreescu), cartea cu caricaturi Auzite în RATB (des. Octav Ungureanu) şi volumul de exegeză Europa benzilor desenate de Dodo Niţă. Autorii se vor întâlni cu publicul prezent la Salon, vor oferi autografe pe albumele lor şi vor anima ateliere de inițiere în arta benzii desenate. Profesorul universitar Ion Manolescu va anima o masă rotundă despre prezența revistei Pif Gadget în România.

Evenimentul de deschidere a celei de-a 26-a ediții a Salonului Internațional al Benzii Desenate va fi organizat vineri, 7 iunie 2019 la ora 17:00 la Muzeul de Artă Constanța - bd Tomis, nr. 82-84. La deschiderea Salonului vor fi prezenți artiștii BD-iști - invitați speciali și expozanți în cadrul Salonului, precum și Michel Monsauret, Atașat de cooperare educativă al Ambasadei Franței în România și coordonatorul Alianțelor franceze din România.

Aflat la cea de-a 26-ediţie şi devenit o manifestare tradițională, Salonul Internațional al Benzii Desenate de la Constanţa se adresează copiilor de toate vârstele!

Manifestarea este organizată în cadrul Saison France-Roumanie 2019 de către Institutul Francez din România (IFR) - Ambasada Franţei în România, Asociația Edumedia, Alianța Franceză din Constanţa, UFE-Roumanie, Asociația Bedefililor din România, cu sprijinul Muzeului de Artă Constanța, Hotel Ibis Constanța și Carrefour România.



Pagina a fost generata in 0.2331 secunde