Început de an cu rezultate remarcabile pentru sportivii constănţeni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Retrospectiva Anului Sportiv 2006 - Partea I

Început de an cu rezultate remarcabile pentru sportivii constănţeni

Sport 28 Decembrie 2006 / 00:00 534 accesări

Anul care se apropie de sfîrşit a fost unul în care sportivii constănţeni au fost, din nou, în prim plan, performanţele lor fiind aplaudate de suporteri. În continuare ne propunem să punctem cele mai importante evenimente din 2006, cu speranţa că anul viitor să putem scrie de rezultate şi mai bune.

Ianuarie

11 - Antrenorul sîrb Momcilo Vukotiv a sosit la Constanţa pentru a prelua pe FC Farul.

21 - A început a 15-a ediţie a Trofeului “Telegraf” la fotbal în sală, cea mai veche competiţie de acest gen din ţară rezervată veteranilor. 37 de formaţii, record de participante, au luptat pentru cîştigarea trofeului pus în joc.

27 - Tragerea la sorţi a partidelor din preliminariile EURO 2008 a stabilit adversarele reprezentativei de fotbal a României în Grupa G: Olanda, Bulgaria, Slovenia, Albania, Belarus şi Luxemburg.

29 - Eliza Samara s-a clasat pe locul al doilea la Europa Top 12 la tenis de masă, competiţie rezervată junioarelor.

Februarie

2 - Tragerea la sorţi a partidelor din semifinalele Cupei României la volei masculin a stabilit duelul dintre Club Volei Municipal Tomis Constanţa şi Dinamo Bucureşti.

8 - S-a încheiat sezonul regulat al Diviziei A1 la volei masculin, CVM Tomis Constanâa avînd de recuperat în turneele finale două puncte în lupta pentru titlu.

18 - CVM Tomis Constanţa - Dinamo 3-1, la Bucureşti, în manşa retur a semifinalelor Cupei României la volei masculin, după ce în tur la Constanţa, Tomis s-a impus tot cu 3-1.

19 - CS Tomis Constanţa s-a calificat în sferturile de finală ale Challenge Cup la handbal feminin, după 25-30 şi 28-23 cu ABU Baku, ambele partide avînd loc în Azerbaidjan.

19 - HCM Constanţa - Dinamo 34-33, la Bucureşti, o victorie decisivă pentru cîştigarea celui de-al doilea titlu de campioană din istoria HCM-ului.

23 - Steaua şi Rapid s-au calificat în optimile de finală ale Cupei UEFA.

Martie

5 - HCM Constanţa s-a calificat în semifinalele Cupei Cupelor la handbal masculin, după 35-31 şi 35-28 cu formaţia daneză Skjern.

5 - Un tilu şi şase medalii la Campionatele Naţionale pentru echipa de tenis de masă de la LPS CSS Farul.

7 - Tragerea la sorţi a partidelor din semifinalele Cupei Cupelor la handbal masculin a decis confruntarea HCM Constanţa -Valladolid.

9 - HCM Constanţa a fost premiată de Consiliul Local Municipal pentru performanţa calificării în semifinalele Cupei Cupelor.

17 - Calificate în sferturile de finală ale Cupei UEFA la fotbal, Rapid şi Steaua au avut ghinion la tragerea la sorţi, duelul românesc urmînd să stabilească una dintre cele patru semifinaliste.

18 - HCM Constanţa s-a calificat în semifinalele Cupei României, după 26-29 şi 33-27 cu Minaur Baia Mare.

19 - CS Tomis Constanţa s-a calificat în semifinalele Challenge Cup la handbal feminin, după 29-22 şi 28-20 cu ZRK Split, ambele partide avînd loc la Constanţa.

21 - Tragerea la sorţi a partidelor din semifinalele Challenge Cup la handbal feminin a decis confruntarea CS Tomis Constanţa -Valur Reykjavik.

25 - În prima repriză a partidei de la Constanţa, din etapa a 18-a a Diviziei A la fotbal, dintre FC Farul şi Dinamo, suporterii bucureşteni au fost evacuaţi în minutul 20, după ce au provocat incidente nemaîntîlnite pe un stadion din România.

25 - Săgeata Stejaru a cîştigat a 15-a ediţie a Trofeului “Telegraf” la fotbal în sală.

26 - HCM Constanţa - Valladolid 29-33, la Constanţa, în manşa tur a semifinalelor Cupei Cupelor la handbal masculin.

30 - Rapid - Steaua 1-1, în manşa tur a sferturilor de finală ale Cupei UEFA.12
Pagina a fost generata in 0.1657 secunde