Începutul anului școlar în Arhiepiscopia Tomisului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Începutul anului școlar în Arhiepiscopia Tomisului

Social 07 Septembrie 2018 / 13:48 488 accesări

Luni, 10 septembrie, începe un nou an școlar. Cu acest prilej, de la ora 6.45, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, slujbă la care vor participa elevii și profesorii Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Dionisie Exiguul” din Constanța.

Pentru anul școlar 2018-2019, la Seminarul teologic constănțean au fost admiși 25 de elevi la profilul Pastorală și 14 elevi la profilul Cântăreți bisericești, unitatea de învățământ având un total de 333 elevi, dintre care 183 de elevi în învățământul liceal (reuniți în patru clase de Pastorală și trei clase de Cântăreți bisericești) și 150 de preșcolari (seminarul patronează și Grădinița cu program normal nr. 51).

Luni, de la ora 21.30, ierarhul nostru va oficia Taina Sfântului Maslu, urmată, la miezul nopții, de Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Apostol și Evanghelist Luca” din localitatea constănțeană Horia. Totodată, Înaltpreasfinția Sa îi va pomeni pe ctitorii Dumitrel și Ionela Sava și îl va instala pe noul preot paroh, Grigore Florin.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1768 secunde