Închisoare pentru cei care dau și solicită fondul școlii?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Propunere legislativă Închisoare pentru cei care dau și solicită fondul școlii?
Educație 03 Decembrie 2015 / 16:47 1367 accesări 5 comentarii

Se vorbește la fiecare început de an școlar despre banii pe care părinții sunt nevoiți să îi dea școlilor pentru a plăti diferite îmbunătățiri ale spațiilor de învățare: schimbatul sau reparatul băncilor, înlocuitul perdelelor, parchetului, de cumpărat proiector, calculator, imprimantă... Ne revoltă în fiecare an, însă nu s-a luat până acum nicio măsură pentru interzicerea acestei practici întâlnite în majoritatea școlilor din România. Potrivit unui proiect de lege, cei care cer bani pentru fondul școlii și chiar părinții care fac donații pentru unitățile de învățământ riscă să facă închisoare. Deputatul Cornel George Comșa a depus, la Parlament, o propunere legislativă care vizează introducerea unor sancțiuni penale pentru cei care colectează, în mod abuziv, fondul școlii. Potrivit unui comunicat, propunerea legislativă amendează Legea Educației cu un nou articol, care prevede că ”darea sau colectarea de fonduri pentru unitățile de învățământ, în alte condiții decât cele prevăzute de art. 108 alin. (1) din Legea nr. 1/2011, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani”. Totodată, conform propunerii legislative, solicitarea de către membrii consiliului de administrație al unităților de învățământ sau de către cadrele didactice, personalul auxiliar sau nedidactic a unor sume de bani cu titlu de donație sau sponsorizare elevilor, părinților sau tutorilor constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 an la 3 ani, precum și cu interzicerea dreptului de a mai face parte din structuri de conducere, administrare sau control ale persoanelor juridice. Deputatul George Comșa susține că, în momentul de față, nu există sancțiuni care să pedepsească încălcarea legii, elevii și părinții fiind supuși în continuare la cheltuieli ce le depășesc obligațiile și bugetul familial. ”Am luat act, cu mult interes, de solicitarea elevilor în ceea ce privește interzicerea expresă a fondului școlii. A fost și este o solicitare pertinentă și matură și trebuie să fie luată în seamă de către membrii Parlamentului României. În același sens, sindicatele și-au manifestat acordul cu privire la sancționarea drastică a practicii colectării fondului școlii, fapt care întărește motivația de a satisface solicitarea elevilor”, a afirmat Comșa, în comunicatul de presă.

Loading...

5 comentarii

ct 05:35:29 / 04 Decembrie 2015
hmm

Pai , daca statul roman nu face nimic pentru ca elevii sa invete in conditii decente , de ce nu am face noi ? Copiii trebuie sa stea in banci rupte si murdare ? Sa nu aiba o imprimanta in clasa , care ii ajuta foarte mult ? Sau sa suporte igrasia de pe pereti ? Eu sunt de acord sa ajutam noi scoala daca statul nu se implica. Dar pentru paza in scoala de ce dam bani ? Sau pentru carti ?

CC 08:56:22 / 04 Decembrie 2015
Metode noi de colectarea fondului scolii

Se gasesc alte metode de colectare a fondului scolii. De exemplu,la Liceul Teoretic Ovidius esti obligat sa cumperi revista scolii,care este semestrial!!!!!!!!!!!!!!!!!Si asta se intampla de multi ani!!!!Poate totusi ar trebui schimbat managementul.....sau este pe viata d-na Anghel!!!!!!!!!!!!!!

Murphy 10:08:29 / 04 Decembrie 2015
Haida deee...

Educatia cere multi bani pentru a putea fi implementata cu succes. Eu, pe vremea lui Ceausescu, am predat fier vechi, hartie, cartoane, sticle si borcane si s-au adunat destui bani. Era legal si reciclam materialele cu folos. Acum parintii isi duc copiii la Mc Donald's, platesc sute de lei pe otrava care se numeste mancare fast food, mai merg si ei la o carciumioara unde baga whisky in ei cu nemiluita, iar cand trebuie sa ajute scoala cu bani spun raspicat NEM TUDOM. Hai mai dragi parinti, nu saraciti daca investiti ceva banuti si in educatia copillor vostri. Statul nu se implica corect justificand permanent lipsa de fonduri, dar nu spune si solutia de unde sa ia scoala bani pentru a supravietui invatamantul romanesc ?

fery 10:17:54 / 04 Decembrie 2015
Spagoveanu

Spaga in Romanica este mai presus de toate.......Daca dai spaga toate usile se deschid si o duci si bine.

je 10:36:11 / 04 Decembrie 2015
buna legea

asta e prostia romaneasca si pe asta se bazeaza si statul cand subfinanteaza institutiile de invatamant. #CT exprima cel mai bine gandirea ingusta a omului pro st.e lege ba baieti care zice ca invatamantul pana la facultate e gratuit , de asta platim taxe si impozite din ce in ce mai mari.copii trebuie educati si invatati sa respecte bunurile care apartin scolii si nu sa le distruga de la an la an, iar invatatorii si profesorii alaturi de parinti trebuie ii invete asta.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.1785 secunde