Incident pe aeroportul Otopeni. O aeronavă a lovit o baliză

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Incident pe aeroportul Otopeni. O aeronavă a lovit o baliză

Eveniment 25 Iulie 2017 / 13:16 1474 accesări

Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS) a demarat o serie de investigaţii după ce, marţi dimineaţă, o aeronavă Boeing 738, aparţinând companiei Ryanair, care venea de la Berlin, a lovit o baliză la aterizarea pe una dintre pistele Aeroportului Henri Coandă Bucureşti, oprindu-se în siguranţă pe suprafaţa betonată a acesteia.

Potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), transmis marţi, aeronava a întors imediat şi a continuat rulajul până la poziţia de parcare, unde toţi pasagerii au fost debarcaţi în deplină siguranţă.

"Astăzi, la ora 10:37, la Aeroportul Henri Coandă, o aeronavă Boeing 738, aparţinând companiei Ryanair, care efectua zborul Berlin - Bucureşti, după aterizarea pe pista nr. 2 (26R-08L) a depăşit pragul fizic 08L oprindu-se în siguranţă pe suprafaţa betonată a pistei. Aeronava a întors imediat şi a continuat rulajul până la poziţia de parcare", precizează CNAB. La bordul avionului se aflau 183 de pasageri şi membrii echipajului, care au fost debarcaţi în deplină siguranţă. "Nicio persoană nu a avut de suferit şi nu s-au înregistrat pagube materiale. Aeronava se află în acest moment la poziţia de parcare", se menţionează în comunicatul CNAB. În urma acestui incident aviatic, o echipă a Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile a demarat investigaţiile, conform reglementărilor în vigoare.

INVESTIGAȚII DECLANȘATE DE CIAS

Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS) a demarat o serie de investigații după ce, marți dimineață, o aeronavă Boeing 738, aparținând companiei Ryanair, care venea de la Berlin, a lovit o baliză la aterizarea pe una dintre pistele Aeroportului Henri Coandă București, oprindu-se, apoi, în siguranță.

Taguri articol


12