Incredibil! Bill Clinton îi cere scuze Monicăi Lewinsky

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Incredibil! Bill Clinton îi cere scuze Monicăi Lewinsky

Monden 05 Iunie 2018 / 16:18 1115 accesări

Pare că ecourile scandalului sexual care a cutremurat Casa Albă şi care i-a avut ca protagonişti pe Bill Clinton şi pe Monica Lewinsky, nu se vor termina niciodată. Luni, fostul preşedinte american Bill Clinton a încercat să clarifice declaraţiile făcute într-un interviu anterior cu privire la scandalul Monica Lewinsky şi mişcarea #MeToo, prin care şi-a atras critici virulente, transmite marţi dpa.

Bill Clinton a afirmat că i-a prezentat scuze fostei stagiare la Casa Albă cu care a avut o relaţie sexuală care a condus la procedura de suspendare a sa în 1998. Într-un interviu acordat puţin mai devreme postului NBC News, fostul preşedinte declarase că nu a vorbit niciodată cu Monica Lewinsky. „Am spus atunci, o spun acum. Mi-am cerut scuze faţă de familia mea, faţă de Monica Lewinsky şi familia ei şi faţă de poporul american înaintea unei comisii de miniştri la Casa Albă, despre care s-a relatat pe larg”, a spus Clinton, cu ocazia unui turneu de promovare a cărţii sale, la New York.

Fostul preşedinte a mai afirmat că sprijină mişcarea #MeToo, despre care a spus că este mult întârziată, şi că a „încercat să o sprijine prin deciziile şi politicile pe care le-am propus”.

Întrebat anterior în interviul pentru NBC dacă îi datorează scuze Monicăi Lewinsky, Clinton a răspuns: „Nu. Nu am vorbit niciodată cu ea. Dar am spus public nu doar o dată că îmi pare rău. Este foarte diferit. Scuzele au fost publice”.

Într-un interviu acordat în martie pentru revista Vanity Fair, Monica Lewinsky, acum în vârstă de 44 de ani, a afirmat că a reevaluat, în lumina mişcării #MeToo, relaţia avută cu Bill Clinton, pe care o consideră „un abuz de putere mizerabil”. La momentul respectiv, tânăra stagiară avea 22 de ani, iar preşedintele cu 27 de ani mai mult. Bill Clinton îşi promovează în prezent thriller-ul politic scris în colaborare cu James Patterson.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2503 secunde