INCREDIBIL! Brânza, „îmbunătățită“ cu soluție pentru dezghețarea drumurilor!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cumpărăm brânză de calitatea a II-a, la preț de calitate superioară! INCREDIBIL! Brânza, „îmbunătățită“ cu soluție pentru dezghețarea drumurilor!
Sănătate 19 Iulie 2017 / 16:40 4893 accesări 2 comentarii

Alte verificări ale specialiștilor Asociației Pro Consumatori (fostă Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România - APC România), membră a Organizației Europene a Consumatorilor, au scos la iveală alte grave nereguli. Concluzia studiului coordonat de președintele asociației, conf. univ. dr. Costel Stanciu, este una cât se poate de halucinantă: cumpărăm brânză telemea de vacă de calitatea a II-a la preț de calitate superioară și, mai mult decât atât, unul din 3 sortimente de brânză telemea conține clorură de calciu! ”Cea mai largă utilizare, în ultimii și viitorii ani, a clorurii de calciu vizează prevenirea formării gheții și îndepărtarea acesteia de pe șosele”, se arată într-un comunicat al asociației. Ei explică faptul că acumularea clorurii de calciu în organism (hipercalcemie) determină o serie de reacții, printre care: gust calcaros în gură, dureri de stomac, bufeuri, greață și vărsături, lipsa apetitului, sete extremă, dureri osoase, aritmie, pietre la rinichi, comă. „În ultimii ani asistăm la un proces de denaturare legală a brânzeturilor din cauza vidului legislativ din acest domeniu, fapt care a dus atât la prejudicierea economică a producătorilor onești, proces care a culminat, în unele situații, chiar cu dispariția acestora, cât și la o afectare a intereselor economice ale consumatorilor, punându-le acestora chiar sănătatea în pericol. În aceste condiții, până când prin intermediul unor legi se vor interzice producția și comercializarea unor astfel de produse, singura măsură menită să-i protejeze pe consumatori rămâne informarea acestora prin realizarea de studii care să demaște astfel de practici, astfel încât consumatorii să nu mai achiziționeze produse de o calitate scăzută și cu încărcătură chimică ridicată, fapt ce va duce în cel mai scurt timp la dispariția unor astfel de produse datorită cererii scăzute pentru acestea, nemaiexistând astfel interesul economic din partea unor astfel de producători pentru fabricarea unor astfel de produse”, a declarat președinte APC, citat în comunicat.

COAGULANȚI CHIMICI! Pentru precipitatele din lapte - toată clasa de brânzeturi - s-au creat tot felul de coagulanți chimici (unii au fost menționați mai sus) care asigură randamente superioare coagulării cu cheag de animal (care a devenit extrem de scump). Cheagul chimic este mai ieftin, iar tentația înlocuirii cheagului este iminentă. Unul dintre cele mai folosite cheaguri chimice (mai exact substanță de coagulare, înlocuitor de cheag) este clorura de calciu. În toate variantele, clorura de calciu se dizolvă foarte bine în apă. În principiu, sarea respectivă este higroscopică (avidă de apă), deci se folosește foarte mult ca desicant (absorbant al umezelii). Clorura de calciu se obține din calcar, prin reacție cu acidul clorhidric, sau ca produs secundar la obținerea sodei. Cea mai largă utilizare, în ultimii și viitorii ani, a clorurii de calciu vizează prevenirea formării gheții și îndepărtarea acesteia de pe șosele; față de sarea obișnuită (clorura de sodiu - NaCl), proprietățile clorurii de calciu o fac mult mai eficientă în lupta cu adversitățile iernii pe șosele (este eficientă până la temperaturi de minus 52 grade Celsius), astfel că peste jumătate din producția mondială de clorură de calciu se folosește în acest scop.

VALOAREA ENERGETICĂ!

Valoarea energetică per 100 grame produs variază între 169 kcal și 310 kcal, potrivit documentului citat. Cantitatea de grăsimi per 100 grame produs variază între 12 grame şi 26 grame din care grăsimi saturate între 8,4 grame şi 18 grame per 100 grame produs. Numeroase studii realizate în instituții medicale și universități de prestigiu arată că grăsimile saturate cresc riscul de apariție a afecțiunilor cardiovasculare, precum infarctul sau accidentul vascular cerebral, și sunt un factor de risc pentru boli neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer şi Parkinson, cancerele de colon și sân, determină rezistenţa la insulină, favorizând apariţia diabetului de tip 2, şi determină deficienţe de învăţare la tineri.

Experții APC au realizat o evaluare a celor 32 de sortimente de brânză telemea de vacă și au ajuns la următoarele concluzii: 40% din sortimentele analizate au calitatea a II-a; 23% din sortimentele analizate au calitatea I; 37% din sortimentele analizate au calitate superioară.

NU VĂ LĂSAȚI PĂCĂLIȚI!

„Cu toate că multe etichete care însoţesc produsele din magazine sună tradiţional, cu tradiţie, de cele mai multe ori sunt strategii de marketing. Produsul tradiţional înseamnă simplu, sănătos şi curat. Pentru brânzeturi, vorbim de brânza proaspătă, aşa-numita brânză de vaci sau urdă, sau brânza telemea, caşcaval sau mozzarella şi care presupune fierbere, cheag şi maturare. În mod tradiţional, procesul de conservare presupune fierbere, afumare sau saramură, nimic altceva. Utilizarea clorurii de calciu ca agent de întărire şi a acidului lactic ca şi corector de aciditate depărtează produsul de scopul lui, nutrient de calitate pentru corpul uman. Nu vă lăsați păcăliţi de faptul că un produs, aditiv sau potenţiator este în mod legal acceptat, nu înseamnă că este şi sănătos”, a explicat dr. Florin Ioan Bălănică, specialist în medicina personalizată, nutriție și nutrigenomică, fondator al "Școlii pentru Sănătate și Longevitate", membru al "Academiei Americane de Nutriție și Dietetică", reprezentant pentru România al "Organizației Europene pentru Medicina Stilului de Viață" (ELMO).

Articolul poate fi găsit accesând http://www.apc-romania.ro/ro/i-branza-telemea-de-vaca-cu-solutie-pentru-dezghetarea-drumurilor/NDY5LTE.html.

Loading...

2 comentarii

telemea 18:04:51 / 19 Iulie 2017
branza

Mai este cineva raspunzator in Romania de sanatatea poporului Roman?Nu se mai sesizeaza din oficiu nimeni din aceasta tara care este lasata la voia intamplarii?APC-ul stie sa aduca la cunostinta cetatenilor de nereguli eu cred ca ar trebui sa aiba si puterea de a opri pe cei care ne otravesc incet si sigur, ca sa mergem la farmaciile care au aparut ca ciupercile dupa ploaie si sa cumparam medicamente.

Mihai 14:35:18 / 20 Iulie 2017
APC nu e ANPC!

in primul rand sa stabilim de la bun inceput ca APC e un ONG si nu are nici o legatura cu ANPC ! Apoi sa zicem si ca nea Costel asta (care mai e si prof. dr. si ing) e defapt silvicultor la baza si ar fi meritat un pic de investigatie cam cat de repede a ajuns sa aibe atatea titluri fara valoare.... Al treilea comentari - ceea ce a facut APC nu se poate numi studio deoarece ei nu au studiat nimic. Ei au citit etichete si au rezumat ceea ce au citit, fara a avea calificarea si competentele necesare sa expuna o concluzie intemeiata. Apoi ei fac o gradare a unor produse pentru care nu exista norme de fabricatie. Branza telemea nu are norme minime de fabricatie, iar producatorii nu sunt obligati sa respecte reteta aia "ca la tara" - ce o fii insemnand asta. Singura lor datorie e sa eticheteze produsul corect si sa obtina aviz de la DSP pentru comercializarea produsului. Cat despre celelalte aberatii ale lui nea Costel - gen clorura de calciu e agent de deszapezire - pai bai desteptu-le da` sarea ce rahat e? nu e tot agent de deszapezire? si e in aproape toate preparatele alimentare. Apoi ca lapte pasteurizat - ia pune mana si citeste legislatia europeana in ceea ce priveste fabricatia produselor lactate. Tot laptele se pasteurizeaza ca sa nu te imbolnavesti cu E. coli, Salmonella, Listeria, difteria, scarlatina sau tuberculoza. Singurele branzeturi care se pot produce in Europa cu lapte proaspat (nepasteurizat) sunt cateva branzeturi traditionale care trebuie sa respecte retetele vechi. Cheagul chimic - pai alta tampenie cat Costel de mare. Pai ce - cheagul natural nu e si el chimic? e doar fizic? Ia zi cum se face cheagul natural sa vedem posibilii patogeni care se pot transfera la branza....

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.25 secunde