INCREDIBIL! Ce i se întâmplă unui medic rezident?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

INCREDIBIL! Ce i se întâmplă unui medic rezident?

Sănătate 13 Ianuarie 2018 / 16:36 6993 accesări

Un proaspăt medic rezident și-a făcut cunoscută problema sa pe colegilor săi. Pare strigător la cer prin ce trece medicul.

''În urma promovării concursului de rezidentiat, sesiunea 19.11.2017, cu o nota bunicica, am ales post la Institutul Național de Recuperare Medicină Fizică și Balneoclimatologie București. Fericita, mă prezint în decembrie 2017 la INRMFB, unitate sanitară care a scos postul ales la concurs, pentru încheierea contractului de angajare, numai că mă lovesc de cea mai șocantă situație pe care am întâlnit-o vreodată. Institutul refuză să mă angajeze.

Motivele invocate au fost: postul ales nu există; postul este ocupat de altcineva; adeverința de la repartiție nu este buna, să le aduc ordin de ministru și în cel mai rău caz ma vor detașa în Slănic Moldova, deși eu am ales postul în București.

Ministerul Sănătății nu mă crede că unitatea refuză să mă angajeze, și îmi cere dovada. Aparent nu este suficient faptul că eu, nici până la ora actuală, nu am contractul de muncă încheiat.

Am depus nenumarate cereri la Ministerul Sănătății și la INRMFB și mi s-a zis să aștept 30 de zile calendaristice pentru răspuns. Au trecut aproape 40 de zile și nu am primit răspuns de nicăieri.

Nu pot vorbi în numele altora, dar nu sunt singurul medic care a trecut prin așa ceva.

Promovarea concursului de rezidențiat, indiferent de notă, nu ne asigură loc de muncă''. Să speram ca mediatizarea cazului și în presă va face lumină în acest caz. Nimeni nu îi poate lua dreptul medicului în urma concursului național, locul fiind ales în fața comisiei și a martorilor din sala de repartiție. Toate acestea se pot verifica!!!

Taguri articol


12