INCREDIBIL! Descoperire la Cofetăria Silvian: coloranți expirați de... 16 ani!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Produse cu potențial periculos INCREDIBIL! Descoperire la Cofetăria Silvian: coloranți expirați de... 16 ani!
Social 29 August 2017 / 18:00 45639 accesări 36 comentarii

• Unitatea a fost închisă temporar, iar toate produsele au fost retrase de pe piață. Pe unul dintre produsele necesare procedeului de preparare erau atenționări precum: „ATENȚIE! E 102, E110, E124 pot afecta activitatea/atenția copiilor”.

”Toate prăjiturile conțin E-uri. Neinformarea corectă face ca părinții să nu își mai poată proteja copiii”, a menționat șeful CJPC Constanța, Horia Constantinescu.

Cine și-ar fi închipuit căo mult lăudată Cofetărie din Constanța - cu laborator propriu, implicată într-o mulțime de acțiuni inclusiv cu diferite școli, copiii fiind pentru scurt timp mici cofetari, iar la diferite ocazii (8 Martie, Paște, Crăciun, Ziua Îndrăgostiților etc.) sunt preparate produse de cofetărie specifice fiecărei perioade -, se pretează la utilizarea în producție de ingrediente cu potențial periculos pentru consumatori?! Incredibil, dar cât se poate de adevărat! Specialiști ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța și-au pus mâinile în cap când au verificat Cofetăria Silvian din Constanța, acolo unde există laborator propriu de preparare a produselor de cofetărie-patiserie. Potrivit comisarului-șef adjunct al CJPC, Horia Constantinescu, în unitate au fost depistați coloranți expirați de... 16 ani! Nu în ultimul rând, au mai fost descoperite E-uri care erau folosite în unele produse deși nu erau comunicate consumatorilor, lucru interzis în alimentația publică. De asemenea, au mai fost găsite și E-uri cu potențial periculos pentru consumatori, iar unele proceduri de lucru erau, în opinia specialiștilor CJPC, nesigure. De exemplu, pe unul dintre produsele necesare procedeului de preparare erau atenționări precum: „ATENȚIE! E 102, E110, E124 pot afecta activitatea/atenția copiilor”.

”Toate prăjiturile conțin E-uri. Neinformarea corectă face ca părinții să nu își mai poată proteja copiii”, a menționat șeful CJPC Constanța.

DESPRE COLORANȚI Coloranții sunt substanțe care adaugă sau redau culoare produselor alimentare și includ componente naturale ale produselor alimentare sau alte substanțe naturale care nu sunt de regulă consumate ca alimente de sine stătătoare și care nu sunt de obicei utilizate ca ingrediente caractersitice în alimentație. Preparatele obținute din produse alimentare și din alte materii prime comestibile naturale obișnuite prin extracție fizică și/sau chimică conducând la o extracție selectivă a pigemenților în raport cu constituenții nutritivi sau aromatici sunt considerate coloranți. Consumul unor produse alimentare în care se utilizează anumiți coloranți artificiali (E102, E104, E110, E122, E124 și E129) împreună cu conservantul benzoat de sodiu (E211), poate avea efecte negative (hiperactivitate) asupra comportamentului copiilor. Aceasta este concluzia unui studiu comandat în anul 2007 de agenția guvernamentală britanică pentru standarde alimentare (Food Standards Agency, FSA) și realizat de către Universitatea Southampton din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. Ca urmare, părinții au fost sfătuiți să îndepărteze din hrana de zi cu zi a copiilor produsele ce conțin aditivii menționați anterior. În 2008, Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene au impus producătorilor din industria alimentară să includă pe etichetele produselor ce conțin oricare dintre cei șase coloranți informații suplimentare sub forma unui avertisment de tipul "poate afecta negativ activitatea copiilor și atenția acestora".

Vezi video aici:

https://youtu.be/EGfXlPXqPo8

Citește și:

Ce sancțiuni a primit SC SILVIAN STAR SRL?

Loading...

36 comentarii

cetatean 18:29:54 / 29 August 2017
aplicarea legii

Daca aceste substante sunt expirate si reprezinta pericol pentru consumatori, atunci asta este un atentat la viata. Organele statului sa se autosesizeze!

DNA 19:31:05 / 29 August 2017
DNA, sa vina sa te ia !!!

PEDEAPSA MAXIMA pentru CRIMINALUL MACHIDON care de 20 de ani IMBOLNAVESTE cu buna stiinta constantenii !!! PUSCARIE PE VIATA !!!

Maria 20:15:29 / 29 August 2017
16 !ani nu a vazut Opc-ul min?

Acest laborator nu a fost verificat 16 ani?abia acum au vazut sacul expirat?De ce ă fost ocolit sau acoperit ă esti silvia?

Răspunde | Raportează | | |+10
lacramioara 21:12:30 / 29 August 2017
16 ani?!?!?!?

sa le dam un "premiu "ca au avut rabdare sa tina produsele asa de mult timp

Camelia 21:32:16 / 29 August 2017
Pentru DNA

Pfff...de unde l ai scos...machidon?!

Georgeta 21:41:58 / 29 August 2017
Nu cred

Nu cred aceste acuzatii. Toate produsele contin coloranti. Vor sa distruga o cofetarie foarte buna.

Răspunde | Raportează | | |-10
Miky 22:18:51 / 29 August 2017
Rușine jigodii parvenite

Nu suspendarea temporara a activității, ridicarea /anularea autorizației de funcționare si atragerea răspunderii penale celor care se fac vinovați de otrăvirea populației si mai ales a copiilor! Cât de nenorocit sa fi sa pui in pericol sănătatea si viața unui copilaș nevinovat care se bucura ca ii ia mami sau tati o prăjitura si tu ca o larva a acestei societăți ii oferi de fapt un kakat expirat!? Pentru ce ar mai trebui lăsați sa își reia activitatea, când mâine vor face la fel???

Răspunde | Raportează | | |+13
Danela 23:32:46 / 29 August 2017
Comment

Suntem cumva retardați ? Se întreabă cineva care sunt E-urile bune ? De aia sunt copiii noștri obezi . E mai comod sa cumpărăm totul de a gata , nu i așa , mămicilor.? Cât despre cofetăria Silvian , nu ma așteptam si sper sa dea o explicație . Credibila

O 23:36:36 / 29 August 2017
Pla

De vina sunt parintii ca nu stiu sa ofere o alimentatie adecvata copiilor lor. Au copii retardati hiperactivi.

Nik 01:19:36 / 30 August 2017
Nedreptăti....

Intr-o societate bolnava , in care conduc persoane parvenite din furturi si mirsavii , unde persoane cu functii publice isi fac reclama din greselile altora , iar "opinia publica" isi da imediat cu parerea , nefiind in cunostinta de cauza, NU SE MERITA SA MUNCESTI SI SA FI CINSTIT ! PINA LA AFLAREA REZULTATELOR ANALIZELOR , LA PRODUSELE OPRITE DE LA COMERCIALIZARE SI AFISAREA LOR PUBLICA ....DE CE SA NE DAM CU PAREREA ? DE CE SA ARUNCAM CU NOROI...? ESTE TOTUSI MUNCA DE O VIATA A UNUI CONSTANTEAN.......! DACA SE ADEVERESTE SPUSELE CELOR DE LA OPC ...SA PLATEASCA !!!! DACA NU ???? CINE PLATESTE DOMNILOR ???? AVEM EXEMPLU O FABRICA DE LACTATE..DISTRUSA DE VORBE ARUNCATE IN VINT DE "UN MINISTRU ".....!!!!!

A.R.C. 03:14:43 / 30 August 2017
Pentru Georgeta

Ridica_le o statuie!!ai idee ce inseamna un produs sa fie expirat de 16 ani????????oare esti normala??cred k ai mancat prea multe torturi de acolo

Eu 06:19:19 / 30 August 2017
pt Nik

cu tot respestul Nik, dar tu ai vazut fotografiile din acest articol ? daca vii sa mi spui ca este normal ca intr un laborator unde se fabrica produse alimentare sa fie asa ..... cred ca esti chiar patronul .

Toteu 07:29:25 / 30 August 2017
CRIMINAL

Dacă toată tevatura asta este adevarata cu produse expirate de 16 ani lăsând E-urile care cred ca toată lumea știe ca le regăsim și in pâine ,CLAR ESTE UN ATENTAT LA SĂNĂTATE,O bomba cu ceas asta este SILVIAN! Repet dacă in depozite aveau produse expirate de 16 ani! suspendarea activității temporara este fix nimic! A atentat fără nici-o exagerare la sănătatea copiilor noștri,in săptămâna altfel este Nebunie la laboratorul de ciocolata,așa ca domnule SILVIAN va Invit sa va băgați in F.nd medaliile afișate pe acolo!!!nu ești decât un amărât de escroc care vrei sa te îmbogățești pe sănătatea copiilor noștrii!! Și pt asta nu meriți sa stai in libertate! Dacă te aflai intr-o țara civilizata din UE uitai de cofetarii,laboratoare! La noi merge și așa! Sa redeschizi bomba in 6 luni!

Nik 08:06:39 / 30 August 2017
Pentru DNA

Rautatea si invidia maxima , alimentata de NEPUTINTA....dar si de NECUNOASTEREA PERSOANEI IN CAUZA.......va face sa folositi un limbaj de maidan , sa acuzati si sa puneti la zid un OM , care pina la proba contrarie ...este NEVINOVAT !

Coty 08:34:47 / 30 August 2017
La pușcărie e puțin spus

Nu e posibil ca in anul 2017 sa mai fie așa ceva este ATENTAT la viața noastră nu e posibil sa fie sesizate și organele de urmărire penală cu părere de rău dar ăștia făceau bani pe suferința oamenilor din acest oraș intoxica copii și pe noi toți nu e posibil așa ceva Închideți firma dați exemplu face ți ceva sa fie un exemplu dat la pușcărie cu cei vinovați

123

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1837 secunde