Incredibil! La Eforie se poate! Se redeschide Grădina de Vară!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Incredibil! La Eforie se poate! Se redeschide Grădina de Vară!

Divertisment 20 Iulie 2018 / 18:05 824 accesări
Așa arăta Grădina de vară lăsată în paragină. Sursa foto: salvatimareleecran.ro

Așa arăta Grădina de vară lăsată în paragină. Sursa foto: salvatimareleecran.ro

Un festival de filme europene scoate din anonimat Gradina de vară din eforie Sud! Potrivit unui comunicat de presă al Centrului Ceh din România, zona a fost reamenajată împreună cu EUNIC România, cu sprijinul Primăriei Eforie şi al RADEF România Film, şi va fi redeschisă pe 1 august cu prima ediţie a festivalului Cinemascop. „Localnicii şi turiştii de pe litoral vor avea posibilitatea de a fi prezenţi la momentul inaugurării cinematografului în aer liber din oraş, după ce a stat închis timp de aproape 15 ani. Între 1-5 august, în fiecare seară vor fi proiectate filme unul şi unul, iar în timpul zilei sunteţi invitaţi alături de cei mici la o porţie de relaxare şi creativitate în interiorul Grădinii de vară“, se arată în comunicat.

Intrarea la festivalul care programează pelicule oferite de institutele culturale din România este liberă, organizatorii anunţând că primii 200 de spectatori primesc cadou şi câte o bere cehească.

Filmele programate sunt „Ever been to the moon?“, în regia lui Paolo Genovese (2015), din partea Institutului Italian de Cultură, „Heavenly Shift“, regizat de Márk Bodzsár (2013), oferit de Institutul Balassi, „As We Were Dreaming“, semnat de Andreas Dresen (2015), oferit de Goethe Institut, „In the Fade“, al turcului Fatih Akin (2017), într-o proiecţie specială a Festivalului Filmului European, „Charleston“, de Andrei Creţulescu (2018), proiectat cu sprijinul Kinosseur, ca şi „Acasă la tata“, în regia lui Andrei Cohn (2015), proiecţie oferită de Reprezentanţa Comisiei Europene în România. „Cortina de copaci a fost tăiată din faţa ecranului, rămăşitele de beton ale fostelor scaune au fost sparte, vegetaţia sălbatică, înlăturată, iar lucrările continuă, în aşa fel încât, pe timpul festivalului, publicul să poată redescoperi plăcerea de a veni la film într-o grădină de vară pe litoral“, spun organizatorii.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2026 secunde