Înfiorător! 23 de polițiști au fost uciși în Yemen

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Înfiorător! 23 de polițiști au fost uciși în Yemen

Externe 06 Noiembrie 2017 / 13:36 626 accesări

Forțele de securitate din Yemen au transmis că au pus capăt, luni, unui atac la Aden revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), urmat de o luare de ostatici, cu prețul unor confruntări în care și-au pierdut viața 23 de polițiști, informează AFP. Cartierul general al brigăzii penale din Aden, mare oraș din sudul Yemenului, a fost luat cu asalt duminică de jihadiști care au reușit să intre în clădire, să îi dea foc și să ia un număr nedeterminat de ostatici, între care doi polițiști care au fost executați prin împușcare.

În total, 23 de membri ai forțelor de ordine au fost uciși în operațiune, a precizat luni un responsabil al securității. Forțele de ordine au încercat de trei ori pe parcursul nopții să elibereze clădirea, însă de fiecare dată un kamikaze a detonat o încărcătură explozivă, împiedicându-le să avanseze, a explicat oficialul citat. Un al patrulea kamikaze a detonat o încărcătură explozivă luni dimineață, însă forțele de securitate au pus capăt în cele din urmă luării de ostatici, conform aceleiași surse.

Alți doi kamikaze s-au aruncat în aer la momentul declanșării atacului pentru a le permite complicilor lor să intre în cartierul general. Într-un comunicat postat online, Statul Islamic a revendicat duminică atacul, primul de acest fel din Aden de aproape un an.

Statul Islamic și-a făcut apariția în sudul Yemenului după ce forțele proguvernamentale au preluat controlul asupra orașului de la rebelii houthi în vara lui 2015.

Orașul Aden și sudul Yemenului sunt o zonă de implantare a Al-Qaida, care a profitat de războiul între rebeli și guvern pentru a-și consolida influența în această regiune.12
Pagina a fost generata in 0.1792 secunde