Înfruntare cu miza pe ofensivă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Optimi de finală / Duminică - Stuttgart, ora 18.00: Anglia - Ecuador

Înfruntare cu miza pe ofensivă

Sport 24 Iunie 2006 / 00:00 866 accesări

Şocaţi după accidentarea gravă suferită de Michael Owen, englezii se pregătesc să se ţină de promisiunea făcută atacantului de la Newcastle. Vor să ajungă în finală, iar în primul obstacol întîlnesc duminică, cînd dau piept în optimi cu Ecuador. Cele două reprezentative se află la prima confruntare din istorie, dar, conform calculelor hîrtiei şi cotelor oferite de casele de pariuri, britanicii pornesc favoriţi. “Este adevărat că Ecuador a pierdut categoric meciul cu Germania, dar să nu uităm că a jucat fără cîţiva jucători importanţi. Ne-au impresionat însă primele două partide pe care le-au jucat în grupă şi sînt sigur că sînt pregătiţi să evolueze din nou la acel nivel”, a avertizat Frank Lampard. În locul lui Michael Owen, antrenorul Sven Goran Eriksson îl va titulariza alături de Peter Crouch pe atacantul lui Manchester United, Wayne Rooney. “Cred că eu şi Rooney ne completăm în atac, iar după ce Owen a plecat acasă responsabilitatea noastră este şi mai mare. Dar am încredere în calităţile mele şi dacă voi avea şansa să înscriu, nu am să ratez”, a comentat Crouch. Visînd la titlul mondial după o pauză de 40 de ani, englezii mai au pe banca de rezerve un singur atacantul, puştiul de 17 ani, Theo Walcott.

Ecuadorienii par că stau la pîndă, avantajaţi de statutul de out-sideri. “Vom face istorie!”, au anunţat la unison jucătorii pregătiţi de Luis Suarez. Sud-americanii mizează pe cei trei atacanţi care şi-a trecut numele pe lista marcatorilor la acest turneu final, Carlos Tenorio, Delgado şi Kaviedes şi nu se sperie de forţa adversarului. “Anglia este una din cele bune echipe din lume şi nu ne va fi deloc uşor. Nu va fi însă un caz de totul sau nimic, pentru că, indiferent de rezultat, trebuie să fim mîndri de ceea ce am reuşit pînă acum”, a spus tehnicianul ecuadorian. Acesta speră să scoată la rampă jucătorul considerat cel mai mare talent al fotbalului ecuadorian în acest moment, Luis Valencia.”Are o mulţime de calităţi şi şutează mai bine decît crede el că o poate face. S-a descurcat bine pînă acum, dar are un viitor şi mai strălucitor în faţa sa”, l-a lăudat Suarez pe mijlocaşul ecuadorian. “Sînt aici să-mi ajut ţara să ajungă cît mai departe la turneul final”, a replicat Valencia.

Formaţiile probabile - Anglia (antrenor Sven Goran Eriksson): Robinson - G.Neville, Ferdinand, Terry, A.Cole - Beckham, Gerrard, Lampard, J.Cole - Crouch, Rooney; Ecuador (antrenor Luis Suarez): Mora - De la Cruz, Hurtado, Espinoza, Reasco - Mendez, E.Tenorio, Castillo, Valencia - Delgado, C.Tenorio. Arbitri: Frank De Bleeckere - Peter Hermans şi Walter Vromans (toţi din Belgia).

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2445 secunde