Îngrijorător! 1 din 4 copii este umilit în școală. Constănțenii contraatacă!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Toți diferiți. Toți egali“ Îngrijorător! 1 din 4 copii este umilit în școală. Constănțenii contraatacă!
Educație 09 Ianuarie 2018 / 14:12 2881 accesări 3 comentarii

Reprezentanții elevilor constănțeni contraatacă fenomenul bullying-ului cu campania „Toți diferiți. Toți egali“. Potrivit statisticilor, 1 din 4 copii este umilit în grupul de egali și 4 din 10 elevi au fost răniți ca urmare a comportamentelor violente repetate ale altor colegi. Fenomenul de hărțuire stă la baza depresiilor și tulburărilor comportamentale în rândul copiilor de vârstă școlară.

Consiliul Județean al Elevilor Constanța a lansat, la începutul lunii, cea mai mare campanie anti-bullying în folosul elevilor constănțeni. Bullying-ul este un fenomen de hărțuire cu scopul de a-l umili pe celălalt. Aceasta acțiune repetitivă poate produce victimei răni emoționale și declanșează scăderea încrederii în sine și în persoanele din jurul său. Mai mult, aceasta poate cauza depresii și tulburări de comportament (33,15%), excludere și dificultate în relaționare (29,78%), gânduri suicidale (15,17%), frică și anxietate (12,92%), criză de identitate și singurătate (4,49%). În România, cifrele privind fenomenul de bullying sunt îngrijorătoare, conform unui studiu efectuat de Fundația „Salvați Copiii“. Astfel, 1 din 4 copii este umilit în grupul de egali; 3 din 10 copii sunt excluși în mod repetat din cercul de colegi; 4 din 10 copii au fost răniți ca urmare a comportamentelor violente repetate ale altor colegi. Proiectul „All different. All equal“, inițiat de CJE, promovează conceptul anti-bullying și se va desfășura în mai multe etape. Prima etapă constă într-un concurs de postere tematice organizat de CJE. „Scopul acestora este de a atrage atenția asupra fenomenului extrem de periculos. Orice elev poate participa trimițând lucrările la adresa de e-mail cjeconstantabex@gmail.com, iar câștigătorii desemnați de către Biroul Executiv vor avea ocazia de a deveni noii graficieni ai Biroului de Presă CJE. Deadline: 13 ianuarie, ora 12:00. Accesați pagina de facebook a Consiliului pentru a rămâne la curent cu desfășurarea campaniei: https://web.facebook.com/cject/“, anunță reprezentanții CJE .

„Constat că fenomenul de bullying a cunoscut o creștere semnificativă în județul nostru și de aceea consider că lansarea unei astfel de campanii este imperioasă. Mă bucură impactul pozitiv pe care am reușit să-l obținem prin postările noastre, vizualizate de aproximativ 8000 de persoane.” afirmă Tasnim Chazli, noul președinte al structurii.

loading...

3 comentarii

Hagi 04:29:32 / 11 Ianuarie 2018
Bullying

Bravo Tasnim

Mihai 10:22:03 / 11 Ianuarie 2018
Gresit

Gresit Cje s-a distrus de cand ai luat tu conducerea

1 17:16:23 / 11 Ianuarie 2018
CAUTAM COLABORATORI SERIOSI

Cautam colaboratori seriosi si perseverenti.Accepta provocarile pentru a simti bucuria victorie.i Recrutam imediat moderatori anunturi.Primiti plata pentru fiecare anunt moderat Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea lor in sistem.Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul.Cereti detalii la adresa de email : lucicamiron12@gmail.com

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1866 secunde