ÎNGRIJORĂTOR! La 33 de ani a murit din cauza gripei!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Semnal al ministrului Sănătății, Sorina Pintea: ÎNGRIJORĂTOR! La 33 de ani a murit din cauza gripei!
Sănătate 11 Ianuarie 2019 / 11:40 1987 accesări 2 comentarii

În prima săptămână a acestui an, morbiditatea prin infecții respiratorii acute în săptămâna a fost mai crescută comparativ cu cea înregistrată în săptămâna precedentă, dar s-a încadrat în intervalul așteptat, conform unei informări a Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile către Ministerul Sănătății.
La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS si pneumonii) a fost de 52.991, cu 9.1% mai mare comparativ cu cel înregistrat in aceeași săptămână a sezonului precedent (48.546) si cu 32.5% mai mare comparativ cu cel din saptamana anterioara (39.978), creșterea fiind datorată în parte și datelor subraportate din săptamâna anterioară ca urmare a zilelor libere legale din perioada sărbătorilor.
“În acest moment nu se pune problema unei epidemii de gripă. Este vorba despre o circulație mai intensă a virusului gripal”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.
De la debutul acestui sezon au fost înregistrate 5 decese confirmate cu virus gripal. Ministrul Sănătății a declarat că există o îngrijorare privind decesul unor persoane tinere (33 de ani) fără antecedente de sănătate, dar și nevaccinate.
În acest context, Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi recomandă populației să se vaccineze.
Până la 6.01.2019 au fost vaccinate antigripal 1.203.057 de persoane din grupele la risc, cu vaccin asigurat gratuit de către Ministerul Sănătății în cadrul campaniei de vaccinare a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.
Anul acesta Ministerul Sănătății a achiziționat 1.300.000 doze de vaccin gripal pentru campania de vaccinare antigripală.
Ministerul Sănătății atrage atenția că, odată cu începerea cursurilor în unitățile de învățământ numărul cazurilor de îmbolnăvire ar putea crește. O importanță majoră o reprezintă triajul efectuat de către cadrele didactice în clasă, la prima ora de curs, pentru evitarea riscului apariției de focare în colectivități.
De asemenea, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi in special prin gripa.
Medicația antigripală (antivirală) se administrează la indicația medicului.

Persoana tânără care a murit din cauza gripei este un bărbat de 33 de ani, din jud.Arad, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, fără condiții medicale preexistente cunoscute și nevaccinat antigripal. Data decesului a fost 7 ianuarie 2019.

Loading...

2 comentarii

om 15:23:51 / 12 Ianuarie 2019
Pentru cei din domeniul sănătății !

Bacteriile, microbii, cocii, stafilococii și care or mai fi / or mai exista în spitalele din România, că-s destui / destule, de la mizeria și de la microbii din spitale, mulți oameni au murit și ciiiiiine știe de la care boli nedescoperite de unii "capabili" dintre doctori din România, medici care fac atâââta prăpăd în țara noastră, cu incompetența, tratamentele date greșit, lipsa de respect / răspundere față de pacienții lor / de oamenii pe care trebuie să-i trateze și de multe cu nepăsarea care-i caracterizează, ori îi lasă de izbeliște pe pacienți ori pur și simplu nu-i bagă în seamă, cu toate că salariile sunt destul de consistente, comparativ cu nepăsarea și incompetența unor medici, putem spune, putem spune foarte multor medici fără chemare pentru această meserie !?

unul 11:01:03 / 17 Ianuarie 2019
Pentru om

Se estimeaza ca au murit cam 60.000 / an din culpa medicala. Acolo e epidemia adevarata!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1866 secunde