Îngrijorător! Lumea a devenit mult mai periculoasă decât acum doi ani! De ce?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sondaj Îngrijorător! Lumea a devenit mult mai periculoasă decât acum doi ani! De ce?!
Externe 11 Iulie 2018 / 18:49 250 accesări 0 comentarii

Potrivit unui sondaj, realizat la nivel global, oamenii de pretutindeni cred că lumea este mai periculoasă decât în urmă cu doi ani. Îngijorările au fost provocate de de violenţe şi de armele de distrugere în masă, potrivit unui sondaj realizat de Global Challenges Foundation, preluat de Reuters. Şase din zece respondenţi au fost de părere că pericolele au crescut, citând conflictele şi armele nucleare şi chimice drept riscuri mai ameninţătoare decât creşterea populaţiei sau schimbările climatice.

Rezultatele studiului au fost publicate pe 10 iulie, cu o zi înaintea summitului NATO de la Bruxelles, ce are pe fondul tensiunilor în creştere între Statele Unite ale Americii şi alţi membri ai Alianţei cu privire la cheltuielile pentru apărare.

Turbulenţele între NATO şi Rusia, conflictele din Siria, Yemen şi Ucraina, dar şi tensiunile legate de programele nucleare ale Coreei de Nord şi Iranului îi fac pe oameni să nu se simtă în siguranţă, a explicat Andersson.

Un sondaj distinct, realizat tot la comanda Global Challenges Foundation după summitul Trump-Kim din Singapore, releva că, în mare proporţie, oamenii nu se simt mai în siguranţă. „Războiul este mai probabil. Avem multă instabilitate şi aceasta este adesea un precursor al războaielor“, a declarat Patricia Lewis, directorul Institutului pentru Studii Strategice (Chatham House) de la Londra.

Din cele 1.000 de persoane intervievate în Rusia în cadrul analizei întreprinse de Global Challenges Foundation, 91% au răspuns că armele de distrugere în masă constituie cel mai mare risc de insecuritate globală.

Rezultatele sondajului au la bază răspunsurile furnizate de peste 10.000 de persoane intervievate în zece ţări de către institutul de sondare ComRes în luna aprilie.

Taguri articol
Loading...
loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.3093 secunde