Înotătoarea chineză Chen Xinyi, depistată pozitiv la Rio 2016!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro Înotătoarea chineză Chen Xinyi, depistată pozitiv la Rio 2016!
Sport 12 August 2016 / 17:45 533 accesări 0 comentarii
Chen Xinyi nu va mai concura la Jocurile Olimpice 2016

Chen Xinyi nu va mai concura la Jocurile Olimpice 2016

Scandalul dopajului mondial continuă şi la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Conform agenției de presă Xinhua, care a citat Asociația Chineză de Natație, înotătoarea Chen Xinyi (18 ani) a fost depistată pozitiv pe 7 august, la un test anti-doping. Ea a ocupat locul 4 în proba de 100 m fluture, dar nu va mai avea ocazia să participe și la 50 m liber, vineri, pentru că a folosit hidroclorotiazidă, substanță care nu îmbunătățește performanțele, ci le maschează pe altele.

Chen Xinyi a făcut apel la Comitetul Internaţional Olimpic pentru a investiga cazul în care este direct implicată. „Dacă totul este adevărat, Asociația Chineză de Natație va implementa teste anti-doping pentru a se asigura că înotătorii respectă legea”, notează agenţia de presă chineză Xinhua.

Chen a ținut să transmită un mesaj pe microblogul personal, după aflarea veștii că a fost găsită dopată cu hidroclorotiazidă. Sportiva și-a recunoscut vina, iar la final a avut un mesaj pentru restul delegației: „Hai, China!”. Chen Xinyi are în palmares medalia de aur cu ştafeta Chinei la Campionatul Mondial din Rusia, de la Kazan, din 2015, şi trei medalii de aur la Jocurile Asiei.

Inclusiv între înotători au apărut acuzații de dopaj făcute în mod public. Recent, australianul Mack Horton l-a numit „trișor” pe rivalul său chinez Sun Yang. Yulia Efimova, înotătoare suspendată de două ori, a fost și ea atacată de Lily King, medaliată cu aur.

Citește și:

Halterofilii din lotul olimpic al României, acuzați de dopaj!

Primul sportiv prins dopat și exclus de la Rio 2016

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1564 secunde