Înotătorii constănțeni au cucerit 13 medalii la Bacău

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Campionatele Naționale de înot pentru juniori, tineret și seniori

Înotătorii constănțeni au cucerit 13 medalii la Bacău

Sport 28 Martie 2016 / 18:16 1562 accesări
Juniorul Sebastian Tulea, de la Atena Sport Club Constanța, are 15 ani și se anunță ca un redutabil specialist al probelor de bras (sursa foto: Facebook)

Juniorul Sebastian Tulea, de la Atena Sport Club Constanța, are 15 ani și se anunță ca un redutabil specialist al probelor de bras (sursa foto: Facebook)

Piscina olimpică din Bacău a găzduit săptămâna trecută Campionatele Naționale de înot pentru juniori, tineret și seniori, competiție la care au participat și 16 sportivi legitimați la cluburile din Constanța. Bilanțul delegației constănţene a fost de 13 medalii, dintre care trei la seniori, una la tineret și nouă la juniori (trei de aur, opt de argint și două de bronz).

Singurele medalii obținute la seniori au fost aduse de Răzvan Grădinaru (CS Farul Constanța, antrenor Anca Buzbuchi), care a cucerit medalia de aur la 50 m bras și argintul la 100 m bras, și de colegul său de club Atila Abibula (antrenor Veronica Macovei), care a devenit vicecampion național la 200 m bras.

Palatul Copiilor Constanța (antrenor Octavian Tileagă) a participat doar cu juniori, cucerind medalii prin Andreea Vlaicu (două la 1.500 m liber - argint la junioare și bronz la tineret), Mihai Popescu (argint la 1.500 m liber și bronz la 800 m liber) și Cristian Tranulea (argint la 50 m liber).

De la Atena Sport Club Constanța (antrenor Laura Sachelarie) a urcat pe podium doar Sebastian Tulea, care a devenit campion național de juniori la 100 m bras și a obținut argintul la 200 m bras.

Clubul Bogdan Ciubotariu Constanța a avut la Bacău un singur înotător, Constantin Stoica (antrenor Alina Jipa). Acesta a devenit campion național de juniori în proba de 200 m liber, titlu la care a adăugat două medalii de argint, la 400 m și la 800 m liber.

Citește și:

Primele medalii pentru înotătorii constănțeni

Start în prima competiţie oficială de înot din 2016

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1946 secunde