Înotul alături de delfini va fi interzis în Hawaii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Înotul alături de delfini va fi interzis în Hawaii
26 August 2016 / 15:03 357 accesări 0 comentarii

Autoritățile americane încearcă să interzică înotul cu delfini în Hawaii, atrăgând atenția că interacțiunea cu ei perturbă obiceiurile de somn ale acestor animale nocturne, informează agenția France Presse (AFP).

Propunerea serviciului pentru viața marină din cadrul Agenției naționale atmosferice și oceanografice (National Oceanic and Atmospheric Administration, NOAA) vizează oprirea înotului sau a apropierii de delfini la mai puțin de 50 de metri.

Această măsură ar avea impact asupra mai multor companii care propun turiștilor excursii cu barca, foarte solicitate pentru întâlnirea cu delfinii.

"Luăm decizie deoarece delfinii cu cioc lung de pe insula principala din Hawaii sunt supuși la o presiune intensă din partea înotătorilor și a altor curioși care caută să se apropie de ei", a declarat Ann Garrett, din cadrul NOAA.

Aceste animale jucăușe și curioase se hrănesc cu pești, creveți și moluște cefalopode mai ales pe timp de noapte, în ape adânci, iar ziua se odihnesc în apele mai apropiate de coaste. Pentru a se odihni, ei înoată încet folosind doar jumătate din creier, cealaltă jumătate rămânând în repaos.

Autoritățile se tem că, deranjându-i, înotătorii ar putea pune în pericol sănătatea acestor mamifere marine și rata lor de reproducere.

Agenția federală a dat un termen de 60 de zile pentru a formula comentarii pe această temă și intenționează să organizeze adunări publice cu comunitățile afectate de decizia finală, care ar trebui luată în termen de un an.

Populația de delfini care trăiesc în apele din Hawaii este estimată la 3.350 de exemplare.

Victor Lozano, proprietarul companiei 'Dolphin Excursions' din Oahu, s-a declarat în favoarea acestei propuneri de reglementare, apreciind că mulți organizatori de excursii fac orice doresc. "Sunt cu totul pentru interzicerea înotului" cu animalele, a spus el. "Unele grupuri nu au nici o idee despre modul de viață al delfinilor, iar unii oameni înoată în direcția lor", a relatat Lozano.

Cu toate acestea, nu este clar modul de aplicare a noilor norme, în cazul în care vor fi adoptate, comentează AFP.

Taguri articol
Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri


Pagina a fost generata in 0.1964 secunde