Înscrie-te la voluntariat pentru copiii din centre de plasament!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ajută-i să iubească viaţa! Înscrie-te la voluntariat pentru copiii din centre de plasament!
Social 16 Iulie 2017 / 15:57 809 accesări 0 comentarii

Programul educațional „Ajungem MARI” lansează un nou apel la voluntariat către oamenii de bine care cred în educație și într-un viitor mai bun pentru copiii din centre de plasament! Prin 3 ore pe săptămână, voluntarii le pot oferi copiilor șansa de a învăța matematica, de a trece examenul de Bacalaureat, de a iubi engleza, de a-și cunoaște orașul sau de a vedea primul film la cinema.

Proiectul ajută 2.000 de copii din Constanţa, București și alte 24 de județe și are nevoie de încă 1.000 de noi voluntari implicați care să meargă săptămânal în centre de plasament în echipe de câte doi și să le transmită copiilor cunoștințele lor într-un mod atractiv. Ei pot susține ședințe de pregătire școlară (matematică, engleză, istorie etc.), ateliere creative (muzică, dans, arte plastice, teatru etc.) sau de cultură generală, educație pentru sănătate sau educație civică. Pe lângă cursuri și ateliere, voluntarii îi pot ajuta pe copii să descopere lumea din jur prin ieșiri educative în afara centrelor, la teatru, la film, în vizită la muzee sau in parcuri.

Se caută voluntari peste 16 ani, fără limită superioară de vârstă, care să își dorească să ajute și să împărtășească din cunoștințele și pasiunile lor. Voluntarii pot fi din toate domeniile pentru că nu e nevoie de experiență de predare sau în lucrul cu copiii - înainte de începerea activităților ei participă la un training despre nevoile copiilor din centre și metode de lucru, iar apoi sunt sprijiniți pe parcurs.

Prin întâlnirile lor cu copiii, voluntarii îi ajută să capete mai multă încredere în forțele proprii, să își îmbunătățească abilitățile și cunoștințele și să își descopere pasiunile și ce vor să facă mai departe. Voluntarii primesc în schimb zâmbetele și îmbrățișările copiilor.

Înscrierea pentru următorul modul de voluntariat (octombrie 2017 - martie 2018) se face până pe 19 iulie prin completarea unui formular online - https://goo.gl/SQie1A - și trimiterea CV-ului cu fotografie la adresa de e-mail menționată în formular. Pentru organizarea trainingurilor în județe este necesar un număr de minimum 30 de înscrieri, așadar doritorii sunt rugați să transmită apelul colegilor și prietenilor. Mai multe detalii pe www.ajungemmari.ro, iar pe pagina de Facebook se găsesc scurte poveşti ale voluntarilor de la orele cu copiii.

O TRADIŢIE FRUMOASĂ

Programul educațional „Ajungem MARI“ al Asociaţiei Lindenfeld a demarat acum 3 ani şi a implicat până acum 4.000 de voluntari pentru a sprijini 2.000 de copii din Bucureşti şi alte 25 judeţe. Proiectul “Dă-ţi pasiunea mai departe” a fost desemnat în 2015 “Proiectul anului în educaţie” la Gala Naţională a Voluntarilor.

„Ajungem MARI“ caută voluntari în Bucureşti şi alte 25 de judeţe în care proiectul se desfășoară deja. Centrele sunt situate în orașul de reședință sau în alte localități: Alba, Arad, Argeș (Pitești, Costești, Câmpulung), Bacău, Brăila, Bihor, Botoșani, Brașov (Codlea, Tărlugeni, Săcele, Rupea, Făgăraș), Buzău (Buzău, Râmnicu Sărat), Constanţa, Cluj (Cluj-Napoca, Turda, Gherla), Dâmbovița (Târgoviște, Găești), Dolj, Galați, Harghita (Miercurea Ciuc), Hunedoara (Deva), Gorj, Iași, Ilfov, Mureș (Târgu Mureș, Reghin), Neamț, Prahova (Ploiești, Plopeni, Vălenii de Munte, Sinaia, Câmpina), Sibiu, Suceava, Timiș (Timișoara, Recaș, Lugoj), Vrancea (Focșani, Obobești, Panciu). În celelalte judeţe și în Argeș, Dolj, Harghita, Cluj și Iași, „Ajungem MARI“ caută voluntari coordonatori, persoane adulte, implicate, care să monitorizeze și să gestioneze activitățile, dedicând 4-5 ore săptămânal. Cei interesaţi să devină coordonatori găsesc detalii pe site.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.3015 secunde