Insecta cu aspect „drăcesc“ care a speriat internetul este doar o... molie banală

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Insecta cu aspect „drăcesc“ care a speriat internetul este doar o... molie banală
Ştiință 26 Octombrie 2017 / 15:36 763 accesări 0 comentarii

A devenit virală pe internet şi a speriat pe toată lumea. Este vorba despre o înregistrare video în care apare o creatură cu un aspect ieșit din comun şi despre care unele persoane ar putea crede că este vorba despre un fals. În realitate, însă, viețuitoarea din imagini este o insectă, mai precis o specie de molie, care poartă numele "Creatonotos Gangis", informează huffingtonpost.fr și „The Independent“. Această viețuitoare de dimensiuni mici, înrudită cu fluturele, trăiește în principal în Asia de Sud-Est (India, Sri Lanka, Thailanda), însă poate fi întâlnită și în nordul Australiei. Insecta cu aspect ''drăcesc'' din înregistrarea video, cu ''tentacule'' păroase care ies din abdomenul asemănător corpului unei omizi, a fost filmată în Indonezia, iar înregistrarea video a fost publicată online, stârnind uimirea internauților.

Deși unele persoane au aflat despre ea abia acum, prin intermediul rețelelor de socializare, această viețuitoare nu reprezintă o noutate și nu este nici misterioasă.

Specia a fost descrisă în 1763 de biologul suedez Carl Linnaeus (Carl von Linné) în lucrarea sa intitulată "Centuria Insectorum". ''Tentaculele'' acestei insecte au o importanță crucială pentru supraviețuirea speciei deoarece această insectă se hrănește cu plante care produc alcaloizi de pirolizidină, importantă pentru metabolismul său. Aceasta îi permite să secrete, cu ajutorul ''tentaculelor'', un anumit feromon pentru atragerea femelelor. În ciuda aspectului său atipic, această insectă nocturnă cu o mărime de 4 centimetri este inofensivă, nu mușcă și nu înțeapă.

Taguri articol
Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri


Pagina a fost generata in 0.201 secunde