Insectele încă ne dau bătăi de cap. Cum le combate Primăria

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Dezinsecția continuă Insectele încă ne dau bătăi de cap. Cum le combate Primăria
Administrație 03 Septembrie 2018 / 20:00 386 accesări 2 comentarii

Chiar dacă, din punct de vedere calendaristic, vara s-a sfârșit, temperaturile ridicate și umezeala sporită favorizează apariția insectelor de tot felul, care ne fac viața mai grea. Așa că autoritățile locale din Constanța continuă acțiunile de dezinsecție. Luni s-a acționat în cartierele Viile Noi, Abator, Gară și Poarta 6. Marți, atomizoarele și utilajele de mare capacitate folosite pe autovehicule vor fi puse în funcțiune în cartierele: Baba Novac, Compozitori, Inel I, Inel II și I.C. Brătianu.

CARE E PROGRAMUL ACȚIUNILOR VIITOARE

Dezinsecția continuă în perioada următoare, după următorul program:

- în 05.09.2018 - Faleză Nord, zona centrală, zona peninsulară;

- în 06.09.2018 - stațiunea Mamaia, cartierele Palazu Mare, Tomis Plus;

- în 07.09.2018 - parc Tăbăcărie, Sat Vacanță, cartierul Tomis Nord;

- în 10.09.2018 – cartierele: Icil, Casa de Cultură, Trocadero, Dacia, Coiciu, Anadalchioi;

- în 11.09.2018 – cartierele: Tomis I, Tomis II, Tomis III;

- în 12.09.2018 – cartierele: Palas, Medeea, CET, KM 4-5, KM 5.

ȘI CETĂȚENII AU OBLIGAȚIA DE A FACE DEZINSECȚIA PROPRIILOR TERENURI

Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, substanța folosită este AQUA K-OTHRINE EW 20, o emulsie recomandată de Organizația Mondială a Sănătății pentru combaterea insectelor zburătoare în mediul urban. AQUA K-OTHRINE EW 20 este un insecticid realizat în baza unei tehnologii revoluționare anti evaporare. Este un produs pe bază de apă extrem de prietenos cu mediul, care poate fi aplicat fără probleme pe vegetație și în zone de circulație. Substanța are o sferă largă de acţiune destinată combaterii insectelor care produc disconfort (ţânţari, muşte, căpușe, gândaci, furnici, omizi, etc). „Suplimentar față de acțiunile municipalității recomandăm cosirea la timp a vegetației ierbicole, folosirea cremelor, spray-urilor cu substanțe repelente de către persoanele cu risc, (paznici, personal de la salubrizare, stații de pompare ape, etc.), aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini. Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța, precum și din circumscripțiile sanitar-veterinare sunt rugați să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) - în scopul evitării contactului cu substanțele insecticide distribuite în toate zonele verzi ce aparțin domeniului public al Constanței. De asemenea, atenționăm persoanele juridice și fizice din municipiu că au obligația să efectueze acțiuni de dezinsecție și deratizare ale imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatori autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei, precum și ori de câte ori este necesar - conform H.C.L. nr. 184/2013 art. 3, alin. 3, art. 4 și art. 5 alin. (1)”, spun reprezentanții Primăriei Constanța.

Loading...

2 comentarii

Mitică 08:19:09 / 04 Septembrie 2018
La Băneasa

Dacă în Constanţa se iau măsuri, la Băneasa situaţia este diametral opusă. Primarul Coliş şi viceprimarul Mareş încearcă neconvigător să cureţe localitatea de mizerie dar nu au reuşit şi mandatul lor se apropie de final. Nici consilierii locali nu încearcă nimic. De, oamenii nu trebuie supăraţi deoarece ai nevoie de ei la alegeri. În centrul localităţii, lângă Casa de cultură, curge un mic fir de apă amestecat cu fecale şi alte mizerii, traversează trotuarul şi continuă la vale, pe lângă şosea şi aşa mizeria trece pe lângă liceu, pe lângă spital, pe lângă magazine alimentare, poliţie, poliţie de frontieră, apoi traversează şoseaua(pe un canal subteran), până în curtea unei fabrici de produse lactate şi se varsă apoi într-un şanţ, numit de localnici pârâu, traversează localitatea până la terminarea ei, continuă apoi până în lacul unde numitul Herţea creşte peşte, care sigur este contaminat de la dejecţiile localităţii Băneasa. Localitatea este traversată de la Est la Vest de de o formaţiune naturală, numită pârâu, care are apă doar atunci când plouă, fiind foarte periculoasă, producând o viitură acum vreo 20 de ani. în care au murit doi oameni. Când nu are apă este o imensă ladă de gunoi şi de mizerie (animale moarte, păsări moarte, gunoi de grajd, et. ). În multe curţi vezi mormane de gunoi, focare de infecţie. Oamenii fiind puturoşi şi zgârciţi, nu duc gunoiul la rampele de gunoi ci îl depozitează în curţi sau îl aruncă în pârâu. sau la marginea localităţii, care este astfel înconjurată de gunoaie. Oamenii înjură autorităţile că omoară porcii infectaţi cu pestă, dar nu înţeleg că ei sunt cauza infecţiilor, prin inconştienţa lor de a nu păstra curăţenia în localitate. De aici şi propabilitatea izbucnirii unor molime. Oare organele abilitate de la judeţ de ce nu controlează şi de ce nu iau măsuri, bunăoară Prefectura, dacă autorităţile locale nu au luat măsuri. Este primarul în măsură să arate măcar un proces-verbal de constatare a unei contravenţii specifice nerespectării regulilor de curăţenie şi igienă în localitate? Nu este. Cine scoate Băneasa din mizerie?

Sergiu 16:16:52 / 04 Septembrie 2018
Felicitări Primăriei Constanța

De departe cea mai bună situație din țară (zonele vizitate anul curent) și eforturile sunt vizibile și lăudabile.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2285 secunde