Inspecții inopinate ale Consiliului Concurenței la Enel și la alte patru companii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Inspecții inopinate ale Consiliului Concurenței la Enel și la alte patru companii

Economie 31 Mai 2017 / 16:00 339 accesări

Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la E-Distribuție Muntenia (fostă Enel Distribuție Muntenia) și la sediile a patru companii care proiectează și execută instalații de racordare la rețeaua electrică, se arată într-un comunicat al instituției, remis, miercuri. Cele patru companii investigate sunt Electrical Power Consulting SRL, Simco International Impex SRL, Institutul de Studii și Proiectări Energetice - ISPE SA și Servicii Energetice Muntenia SA. "Inspecțiile au fost efectuate în cadrul investigației privind un posibil abuz de poziție dominantă al operatorului de distribuție a energiei electrice, E-Distribuție Muntenia, în zona pentru care deține licență emisă de ANRE, cu efecte și pe piața serviciilor conexe, respectiv elaborarea studiilor de soluție, proiectarea și execuția instalațiilor de racordare etc.", se mai arată în comunicat. Autoritatea de concurență suspectează că E-Distribuție Muntenia (EDM) ar discrimina unele companii prestatoare de servicii conexe prin selectarea unor operatori pe alte criterii decât cele prevăzute de legislația în vigoare. În acest fel, ar putea fi afectați și consumatorii prin influențarea de către EDM a soluțiilor tehnice propuse utilizatorilor, a duratei și a costurilor de racordare la rețeaua de energie electrică, precum și a opțiunii utilizatorilor de a alege prestatorii de servicii conexe.

Inspecțiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel București și sunt justificate de necesitatea obținerii tuturor informațiilor și documentelor necesare clarificării posibilei practici anticoncurențiale analizate. Documentele ridicate în cadrul inspecțiilor se află în analiza autorității române de concurență, în cadrul procedurilor specifice investigației, spun reprezentanții Concurenței.

Inspecțiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigației, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunțare a Consiliului Concurenței în ceea ce privește existența unei încălcări a Legii concurenței.12
Pagina a fost generata in 0.1881 secunde