Inspectorii veterinari au aplicat pe litoral amenzi de peste 2,7 milioane de lei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În sezonul estival 2019 Inspectorii veterinari au aplicat pe litoral amenzi de peste 2,7 milioane de lei
Social, Sănătate 02 Septembrie 2019 / 14:48 1784 accesări 0 comentarii

Inspectorii veterinari ai ANSVSA au verificat pe durata sezonului estival 2019 aproximativ 2500 de unităţi alimentare şi au aplicat amenzi de peste 2,7 milioane de lei, potrivit unui comunicat de presă emis luni.

Inspectorii A.N.S.V.S.A. au verificat, în perioada 24 iunie - 30 august 2019, în cadrul "Comandamentului Sezon Estival 2019", 2.448 de unităţi localizate în cele şapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia - Vama Veche.

Tipurile de unităţi vizate au fost: cantinele taberelor şcolare, depozitele alimentare, unităţile de tip supermarket şi hipermaket, magazinele alimentare, pensiunile turistice, laboratoarele de cofetărie şi patiserie, beach-baruri, restaurantele şi alte unităţi de alimentaţie publică, în care se prepară şi se servesc alimente.

Controalele s-au desfăşurat în 944 de restaurante, 47 de pizzerii, 295 de unităţi tip fast-food, 54 de braserii, 153 de unităţi tip bufet, 228 de baruri, 6 cafe baruri, 12 snack baruri, 8 unităţi tip bistro, 2 unităţi catering, 40 de cantine din tabere şcolare, 8 pensiuni, 393 de magazine alimentare, 23 de cofetării/patiserii, 126 de laboratoare cofetărie patiserie, 33 de rulote, o rotiserie, 15 tonete, 16 depozite alimentare, 20 de supermarket-uri, 12 unităţi comercializare produse congelate, 5 carmangerii, 3 unităţi de procesare lapte şi 4 autoutilitare.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiţii necorespunzătoare a acestora, comercializarea produselor de origine animală cu termen de valabilitate expirat, nedemonstarerea trasabilităţii produselor alimentare, nemenţinerea 48 de ore a probelor de preparate culinare, folosirea ambalajelor, ustensilelor, recipientelor şi utilajelor în stare insalubră, efectuarea transporturilor de produse de origine animală cu mijloace de transport neautorizate sanitar-veterinar, absenţa documentelor care descriu procedurile elaborate cu privire la principiile HACCP.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost aplicate 298 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.776.300 de lei. De asemenea, au fost emise ordonanţe de interzicere a activităţii pentru o unitate tip bufet, precum şi patru ordonanţe de suspendare temporară a activităţii pentru trei unităţi tip fast-food şi o unitate de procesare a laptelui.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1995 secunde