Instanța legitimează intervenția jandarmilor din 10 august

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Instanța legitimează intervenția jandarmilor din 10 august
Justiție 12 Septembrie 2018 / 18:43 2281 accesări 14 comentarii

Judecătoria Sectorului 1 București explică de ce a fost nevoie de o acțiune în forță la tentativa de lovitură de stat: “Au participat în mod pașnic numeroase persoane care au fost evacuate ca urmare a incidentelor violente asupra jandarmilor și a acțiunilor de natura celor comise de inculpat, prin intervenția în forță a dispozitivelor de ordine publică în scopul restabilirii climatului de ordine publică”

Lumea Justitiei publica in exclusivitate pasaje din incheierea prin care Judecatoria Sectorului 1 a prelungit mandatul de arestare emis pe numele lui Daniel Dumitru, tanarul care i-a furat pistolul jandarmeritei Stefania in timpul violentelor care au avut loc la mitingul din 10 august, din Piata Victoriei.Incheierea contine un pasaj bomba prin care instanta legitimeaza interventia in forta a jandarmilor, si arata ca aceasta a fost necesara in scopul restabilirii climatului de ordine publica.

De mai bine de o luna s-a pornit o adevarata vanatoare de vrajitoare impotriva jandarmilor care au impiedicat tentativa de lovitura de stat din 10 august 2018, acestia fiind haituiti atat de procurori, dar si de membrii Opozitiei care vor “sange” doar pentru a-si atinge interesul politic si a reusi cumva rasturnarea actualei puteri. Ei bine,Judecatoria Sectorului 1 a legitimat in incheierea din 4 septembrie 2018 interventia in forta a Jandarmeriei Romane impotriva bandelor #rezist.Judecatorul constata ca Daniel Dumitru, aparat deavocatul Iorga Marius Victor,prezinta pericol social pentru ordinea publica, fapta savarsita de acesta fiind de natura sa provoace o puternica rezonanta in cadrul societatii, mai ales in contextul in care incidentul s-a petrecut intr-un loc public, cu ocazia unei manifestatii de protest ce a avut loc in Piata Victoriei in data de 10 august 2018.

Instanta arata ca la manifestatie au participat in mod pasnic numeroase persoane, care insa au fost evacuate ca urmare a violentelor la care au fost supusi jandarmii, si ca, atentie,interventia in forta a fost facuta in scopul restabilirii climatului de ordine publica. Sustinerile instantei arata din nou, daca mai era cazul,ca interventia in forta a Jandarmeriei a fost necesara, corecta si legala.Practic, iata ca un judecator legitimeaza actiunile jandarmilor, anuland toate alegatiile cum ca acestia ar fi incalcat legea. Evident, jandarmii care au lovit oameni nevinovati trebuie sa fie cercetati si sa se ia masuri impotriva lor, insa din informatiiile facute publice pana in acest moment, in aceasta situatie s-ar afla aproximativ 10 jandarmi care ar fi folosit forta nejustificat.

Pericol pentru societate

In ceea ce priveste prelungirea arestului preventiv in privinta lui Daniel Dumitru, Judecatoria Sectorului 1 arata ca avand in vedere natura si gravitatea infractiunii savarsite de catre acesta, cu referire la sustragerea pistolului jandarmeritei, care avea misiunea de a mentine si de a restabili ordinea publica la mitingul din 10 august 2018, se impune mentinerea acestuia dupa gratii. Judecatorul arata ca nu se poate face abstractie de modalitatea in care acesta a comis fapta,desprinzand pistolul fixat pe piciorul sergentului major Stefania intr-un moment in care un numar mare de persoane o agresau:“Are in vedere judecatorul de drepturi si libertati ca indrazneala de care a dat dovada inculpatul propus pentru arestare preventiva si nepasarea fata de consecintele faptelor sale conduc la concluzia ca masura arestarii preventive este necesara pentru inlaturarea pericolului pe care acesta il reprezinta pentru societate”.

Iata pasaje din incheierea Judecatoriei Sectorului 1:

“Pericolul social concret pentru ordinea publica pe care lasarea in libertate a inculpatului l-ar prezenta rezulta in primul rand din natura si gravitatea infractiunii savarsite, sustragerea unei arme letale din posesia unui organ al statului imputernicit cu exercitiul autoritatii de stat, insarcinat cu misiunea de a mentine si de a restabili ordinea publica cu ocazia unui protest de amploare, avand o gravitate deosebita. Nu se poate face abstractie de modalitatea in care inculpatul Dumitru Daniel a comis infractiunea, acesta desprinzand pistolul fixat pe piciorul sg.maj Stefania intr-un moment in care un numar mare de persoane o agresau, aceasta fiind prinsa in centrul unei multimi impartite in doua tabere, una care incerca sa protejeze fortele de ordine, iar alta sa agreseze.

O gravitate sporita a activitatii infractionale a inculpatului este determinata si de faptul cadupa momentul la care acesta a sustras armamentul din dotare sg.maj. Stefania, s-a deplasat impreuna cu o alta persoana si a folosit arma, cu toate ca nu era autorizat in vreun fel sa o faca. Observa judecatorul ca inculpatul, pe langa faptul ca a pus in pericol un numar insemnat de persoane, sistragand pistolul in timpul unui protest de amploare, prin manevrarea armei, fara a avea un minim de pregatire militara, dar si prin incredintarea armei letale prietenului sau, Cristoloveanu Mihai Gabriel, a pus in pericol atat propria-i persoana, cat si pe a celeilalte.
Asadar, judecatorul de drepturi si libertati constata ca inculpatul prezinta pericol social pentru ordinea publica, fapta, presupus savarsita de inculpatul Dumitru Daniel fiind de natura sa provoace o puternica rezonanta in cadrul societatii, mai ales in contextul in careincidentul s-a petrecut intr-un loc public, cu ocazia unei manifestatii de protest ce a avut loc in Piata Victoriei in data de 10.08.2018, manifestatie la care au participat in mod pasnic numeroase persoane care au fost evacuate ca urmare a incidentelor violente asupra jandarmilor si a actiunilor de natura celor comise de inculpat, prin interventia in forta a dispozitivelor de ordine publica in scopul restabilirii climatului de ordine publica.Are in vedere judecatorul de drepturi si libertati ca indrazneala de care a dat dovada inculpatul propus pentru arestare preventiva si nepasarea fata de consecintele faptelor sale conduc la concluzia ca masura arestarii preventive este necesara pentru inlaturarea pericolului pe care acesta il reprezinta pentru societate. (…)

In ceea ce priveste 'momentul de ratacire” al inculpatului, asa cum este denumit de catre aparatorul ales, dar si lipsa premeditarii, judecatorul nu neaga ca inculpatul a comis presupusa infractiune intr-un mod spontan, insa, cele invederate vor fi avute in vedere la momentul solutionarii cauzei de catre procuror, iar mai apoi de instanta de judecata, iar nu de judecatorul de drepturi si libertati, la un moment atat de apropiat de comiterea presupuselor fapte. (...)

Constata judecatorul ca depozitia inculpatului se coroboreaza cu declaratia inculpatului Cristoloveanu Mihai Gabriel, persoana ce a declarat ca i-a fost aratat de catre inculpat pistolul sustras.Mai mult, numitul Cristoloveanu Gabriel a aratat, in concordanta cu inculpatul, ca dupa ce inculpatul a tras un foc de arma in plan vertical, a folosit si el in acelasi mod arma letala. In final, acesta a aratat ca in ziua de 11.08.2018 a mers impreuna cu Dumitru Daniel la o balta, aflata in zona comunei Petrachioaia, judetul Ilfov, unde inculpatul a ingropat arma”.

sursa: luju.ro

Loading...

14 comentarii

Panseluta 19:54:30 / 12 Septembrie 2018
Baieti, chiar mai puteti respira in redactie, acolo, la voi? miroase a rahat de la o posta!

Cititi si va cruciti:a fost nevoie de o actiune in forta pentru ca "au participat în mod pașnic numeroase persoane care au fost evacuate ca urmare a incidentelor violente asupra jandarmilor" ... cine si ce legitimeaza? aici este vorba despre dosarul celui care a furat pistolul ... ce spune pasajul bomba? ca interventia jandarmilor a fost necesara in scopul restabilirii climatului de ordine publica? pai asta este meseria lor, nu este nimic deosebit, problema este insa in REPRIMAREA BRUTALA, AGRESIVA, A PERSOANELOR PASNICE care manifestau in piata ... Unde, in textul incheierii emise de catre Judecatoria Sectorului 1 apare formularea "lovitura de stat"? Unde apare formularea "bandele #Rezist", nesimtiti ordinari ce sunteti? chiar daca nu ati scris voi acest articol, prin preluarea si publicarea lui integrala sunteti de acord cu tot continutul acestuia ...

Panseslutoooooo 21:00:52 / 12 Septembrie 2018
Ba MUE ...tu ești nebună ?

Ia auziți .. Pansesluta hienă Basista împuțită se pricepe la justiție ?....Pune la îndoială o sentință judecătorească .!!!.. S-au dus vremurile când sentințele se dădeau in biroul președintelui României.. JUSTIȚIA e independentă....Ba MUE tu chiar ești cu capu.... Oftica că tentativa de lovitură de stat a eșuat te-a INEBUNIT... Jandarmeria și-a făcut datoria..Ce trebuia să facă săi lase pe hienele BASISTE ÎMPUȚITE PDL PNL CIUMA NEAGRĂ să de-a foc guvernului ?....A fost o lovitură de stat organizată cu multe luni înainte ...Iar acel ciudat care sa dus acasă la Viorica Dancila in sat spunea niște aberații ...Că va fii foc și sânge pe străzile Bucureștiului .. Avertiza forțele de ordine sa i lase să-și ducă la cap planul de dărâmare a guvernului că altfel va fi rău pt EI..!!!!.. Și asta va fost un miting pașnic ?. PDL PNL CIUMA NEAGRĂ USR și PMP și Președente României sânt ce-i care au susținut acest miting . Președinte a fost cel care a cerut că forțele de ordine sa fie anchete !!!!!... Legitimând astfel acel miting NEAUTORIZAT un miting care urmărea să răstoarne un guvern ales legitim... FELICITĂRI JANDARMERIEI ROMÂNE ... FELICITĂRI PSD ȘI ALDE.

Aracet 21:27:36 / 12 Septembrie 2018
Cap sec !? Nr 2

Dute tata la palazu mare.cine nu zice ca tine e dusmanul tau imaginar din doua cuvinte care le scri tu faci si dregi.va spalat pe creier haznaua 3.retradatule

Nelu 21:33:29 / 12 Septembrie 2018
Ce lovitură pt ... Președintele României !!!!

Întreg acest sistem ticăloșit e CREAT având centrul ei Președente României..Care Președinte al căreia țări din LUME îndemână la HAOS.?.!!!!!...Un miting organizat de opozita turmentată ipotenta in parlament a mutat discuțiile din parlament in.... Stradă..Scopul ? Dărâmarea guvernului !.. GUVERN care vrea sa schimbe legile justiție ( cele MAFIOTE create de base și makovei ).. LEGEA RĂSPUNDERII MAGISTRAȚILOR... LEGEA Off shore... INEBUNITI că nu pot să dărâme guvernul în mod LEGAL prin moțiune de cenzură...Au ALES so facă prin ... FORȚĂ.!!!!.. Protocolae secrete..Dau fiori torționarilor Basiștii împuțiți PDL PNL CIUMA NEAGRĂ....O zi glorioasă pt Justiție.In care nu se IA O DECIZIE PRESCRISĂ DE PREȘEDINTELE ROMÂNIEI ..Un curaj al judecătorilor care arată că JUSTIȚIA devine INDEPENDENTĂ... Amestecul politicului e .... Istorie... Pansesluta hienă Basista împuțită .

Viorel 21:50:30 / 12 Septembrie 2018
Articol nesemnat

Inteleg ca daca nimeni nu-si asuma articolul inseamna ca toata redactia Telegraf este de acord! Un articol ciudat,intentionat confuz,cand oamenii manifestau pasnic,cand jandarmii ii agresau cu tot ce aveau in dotare,cand "pasnicii" ii atacau si ii schilodeau pe sarmanii jandarmii super si supraechipati. Judecatoria sectorista explica decizia in privinta persoanei care a furat pistolul dar nimeni,dupa mai bine de o luna n-a intrebat:de ce era nevoie ca jandarmii sa fie in piata inarmati cu munitie de razboi? Urma sa se traga in oameni ca in decembrie 89. Cat despre redactia Telegraf: jenant

Abraham 00:11:35 / 13 Septembrie 2018
Pentru Panseluta

Muiere, esti pur si simplu bolnava psihic. Prostia, in cazul tau, tine de patologic. Pe scurt, ia-ti medicatia si sictir!

Felipre 00:17:07 / 13 Septembrie 2018
Pentru Viorel

Boulene, de cand e Telegraful instanta judecatoreasca? ori tu nu intelegi nimic din ce scriu astia, ori deciziile instantelor sunt prea greu de inteles pentru tine... Mars!

Panseslutoooooo 06:20:48 / 13 Septembrie 2018
Au AJUNS târfele bashite să facă ...justiției !!!!!

ĂȘTIA care se manifestă în stil barbar sânt oamenii... Președintelui.!!!..A recunoscut_o chiari EL.. ĂȘTIA sunt românii Mei !!!!... ÎNCĂ nu v-ați dat seama că sânteti manipulați de securitata PDL PNL CIUMA NEAGRĂ ?..Santem un stat membru UE..Vrem o țară că AFARA !!!!..Da da in care statul de drept să fie călcat în picioare iar drepturile românilor un LUX..Și toate acestea ABUZURI FĂCUTE sub o siglă a UNUI partid istoric care nu are nimic în comun cu anarhia . Vreți i țară că afară ? Atunci trebuie să respectați regulile democrației....În care legea e respectată inclusiv de Președente României (sa fie respectată ).Ce a ce cer BASIȘTII ÎMPUȚIȚI in frunte cu pansesluta e de domeniul statelor bananiere !!!!..În care sub forma violenței un regim este schimbat.Ori așa ceva nu se mai poate face într-un stat membru UE și NATO...CE SPUNE JUNKER IN ULTIMA SA ALOCUȚIUNE IN PARLAMENTUL EUROPEAN......CA STATUL DE DREPT TREBUIE SA FIE GARANȚIA NORMALITĂȚI ..Ce sa întâmplat la noi in ultimii 15 ani ?. NUMAI stat de drept nu a fost vorba.... Panseslutoooooo se vede că nu mai ai clienți !!! Ți sa urcat la cap... Pt tine nu mai este alt remediu decât...... pula n gură.

Pt toți BASISTI ÎMPUȚIȚI PDL PNL CIUMA NEAGRĂ 12:54:29 / 13 Septembrie 2018
"Masacrul " din 10 August

...Nu a fost întâmplător... Aduceți va aminte de momentele Colectiv.. Bamboo..În urma cărora indivizi gen pansesluta au fost manipulați ordinar in scopul de a dărâma un guvern...Nu e de mirare că însuși președintele României WC Johanis spunea că : ALEGERILE nu se CÂȘTIGĂ cu argumente ci cu emoție.... NUMAI așa se puteau reinventa basisti împuțiți PDL PNL CIUMA NEAGRĂ luând o javră împuțită de pe centură pe care au mințit o că dacă pe 10 August guvernul nu va cădea sub ploaia de sticle incendiare și protestele violente LIVIU Dragnea va deveni invincibil..Numai o minte bolnava că a panseslutei Poate credea acest scenariu apocaliptic...Da ghinion !..Nu murit nimeni !!!..Și așa emoția pregătită de propagandiști BASISTI ÎMPUȚIȚI PDL PNL CIUMA NEAGRĂ sa fâsiit...Nu s-au așteptat că forțele de ordine sa NU FOLOSEASCĂ FORTA !!!! Cu Toate că au fost permanent atacate și forțate să riposteze. De aceea trebuie felicitată jandarmeria română pt felul în care a răspuns unei TENTATIVE DE LOVITURĂ DE STAT planificată in cele mai mici amănunte de ... Opoziția turmentată PDL PNL CIUMA NEAGRĂ .... USR..Oprind masacrarea a mii de români într-o zi istorică pentru.... Franța !..În același zi fatidică au Fost mascații în ani 1750 demonstranții din Franța.Deci până și ziua nu a fost întâmplătoare !!!!!.. Dovadă că Totul a fost organizat că la carte de BASISMUL ÎMPUȚIȚ PDL PNL CIUMA NEAGRĂ care nu mai are nici o șansă de a mai guverna ...legal..în această țară..

Pt toți BASISTI ÎMPUȚIȚI PDL PNL CIUMA NEAGRĂ 13:19:43 / 13 Septembrie 2018
JUSTIȚIA a devenit independentă.

Ce s-ar fi întâmplat dacă acest proces era făcut în perioada când PDL PNL CIUMA NEAGRĂ controla justiția Prin Protocoale... Portocale !!!!!!!?.... . Norocul nostru cu LIVIU Dragnea și TUDOREL Toader.. Și nu în ultimul rând a PRESEI LIBERE DIN CARE FACE PARTE SI TELEGARF CTA...A3 SI RTV.... Presa care a dezvăluit toate aceste abuzuri culminând cu cel mai MARE ACT DE CORUPȚIE (TRĂDARE) PROTOCOALELE secrete DINTRE SRI și Justiție.... INTERZISE PRIN LEGE...DA APROBATE DE PDL PNL CIUMA NEAGRĂ .

Panseslutoooooo 13:42:48 / 13 Septembrie 2018
Mă MUE... să-mi sugi pula

Cu MATA aia kurva.In10 August 1792 în Franța la Paris a avut loc un mascru cum sa vrut și în 10 August 2018....O baie de sânge cu peste 300 de morți..... Ziua 10 August nu a fost aleasă întâmplător..De unde să știe o târfă împuțită o slugă care nu știe decât să stea capră și altul săi..

Panseluta 14:17:39 / 13 Septembrie 2018
@Limbricule. pe langa faptul ca esti un abject ordinar ...

... mai esti si prost de puti ... cum te suporta colegii tai din redactie? Tu delirezi acolo ca cei care s-au dus la protest pe 10 august au ales ziua special ca sa fie masacrati de catre jandarmi? Pai si jandarmilor li s-a spus si lor ca trebuie sa respecte "scenariul" din 1792 si sa ii casapeasca pe aia din piata? De aia au venit echipati ca pentru a lupta cu talibanii din Afganistan? Eu zic sa iti schimbi medicatia ... Prozac-ul nu isi mai face efectul, ai halucinatii, vezi tot felul de lucruri acolo unde nimeni nu mai vede, esti ciudat rau ... eu zic sa te cauti de sanatate in loc sa improsti cu rahat paginile acestui ziar ... la cap, desigur, acolo e buba ...

Pansesluta 14:36:25 / 13 Septembrie 2018
Târfa BASHITA

Masacrul a fost voit de cei care au organizat acel PROTEST..VOI ARICI PANSATI Trebuia să fiți mascați că ei să-și atingă Scopul .. Venirea la putere cu ori ce preț în urma unei EMOTIi..Ce dovedește încă o dată că ce sa întâmplat în Colectiv nu a fost un accident.. NUMAI că tu arici pansat muista BASHITA nu poți înțelege nici acum că sânteti o masă de manevră a acestui sistem ticăloșit care își dă.... Duhul.

Pansesluta 14:42:34 / 13 Septembrie 2018
Târfa BASHITA

Marș în gura mati de javră împuțită.Bine va face wc Johanis că va pune sa vă dați viața și sănătatea Numai că EL sa aibe guvernul SaU de TRĂDĂTORii de țară.. Ești in stare sa faci și pușcărie in locul lor așa cum a făcut Monika Ridzi... Căruia ii doresc să moară în pușcărie ..

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2587 secunde